Stiri despre arthur miller

  8 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • FOTO Clepsidra şi Cârligul: ciudatul mariaj al actriţei Marilyn Monroe cu scriitorul Arthur Miller
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Clepsidra şi Cârligul: ciudatul mariaj al actriţei Marilyn Monroe cu scriitorul Arthur Miller

  Este binecunoscut faptul că Marilyn Monroe a avut o viaţă zbuciumată şi relaţii cu numeroşi bărbaţi. Diva afost căsătorită de trei ori, iar cel mai lung mariaj a fost cel cu scriitorul Arthur Miller. În pofida faptului că nimeni nu le dădea nicio şansă, ei au fost căsătoriţi aproape cinci ani. Dar ce aveau în comun cea mai frumoasă femeie din lume şi dramaturgul „tocilar“?

 • Muzică
la Auschwitz
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Muzică la Auschwitz

  Inspirată dintr-o succesiune de fapte reale, consumate în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, al Franţei ocupate, al Holocaustului şi al guvernului de la Vichy care a permis arestarea şi deportarea evreilor în lagărele morţii, având în centrul atenţiei destinul şi excepţional, şi tragic al unei pianiste reputate pe nume Fania Fenelon,  piesa „Playing for time” a lui Arthur Miller şi-a dobândit celebritatea graţie unei producţii CBS.

 • Moartea unei iubiri VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moartea unei iubiri VIDEO

  Regizorul iranian Asghar Farhadi vorbeşte, în cel mai recent film al său, „Clientul“ / „The Salesman“, despre teme ca dreptate (absolută?), răzbunare, iertare, vinovăţie sau traumă, într-o rescriere liberă a piesei „Moartea unui comis voiajor“, de Arthur Miller, răsplătită cu Oscarul pentru film străin.

 • O dezamăgire
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O dezamăgire

  Fireşte, doar o întâmplare a făcut să văd spectacolul cu Un duşman al poporului, montat la Teatrul Naţional din Iaşi de regizorul Claudiu Goga, la aproximativ o lună după ce am văzut la Petroşani montarea cu Strigoii. Întâmplarea are semnificaţia ei, chiar dacă pentru spectacolul ieşean regizorul nu a recurs la textul propriu-zis al lui Ibsen, ci la o rescriere datorată lui Arthur Miller.

 • Vremea bărbaţilor împliniţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vremea bărbaţilor împliniţi

  Muşcă din Chicken Grill-ul său ca un lup. Probabil are dinţii mai buni decât mine. Întinde ketchup-ul din plic peste cartofi şi înfulecă. Eu ciugulesc din McPuişor şi mă uit la picioarele unei blonde. Altceva nu e de văzut în McDonald’s-ul ăsta.

 • Eterna şi sordida Românie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eterna şi sordida Românie

  Chiar dacă face şi o „odă comunismului“, expoziţia „Jurnalul meu românesc“, de Inge Morath, ne poate ajuta să înţelegem profunzimea răului în care ne zbatem. Ex­poziţia celebrei fotografe – discipolă a lui Henri Cartier-Bresson şi soţie a dramaturgului Arthur Miller – prezintă 133 de „felii de viaţă“ din România anilor ’50.

Modifică Setările