Stiri despre armate

  16 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cele mai puternice arme din lume
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai puternice arme din lume

  Cotidianul german Bild a făcut o listă a „super-armelor“ contemporane din întreaga lume. Între cele mai temute se numără, în opinia jurnaliştilor germani, portavionul Nimitz, avionul de vânătoare F-22 Raptor şi bombardierul B-3 Spirit, din dotarea armatei americane, „tatăl tuturor bombelor“ şi tancul T-14 aparţinând armatei ruse, racheta chineză DF-21D „Vântul din Est“ , tancul german „Leopard 2“ şi sitemul antiaerian israelian „Domul de fier“.

 • Ruşii nu se vor mai putea înrola în Legiunea Străină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ruşii nu se vor mai putea înrola în Legiunea Străină

  Un deputat din Rusia pregăteşte un proiect de lege care vizează să le interzică cetăţenilor ruşi să servească în armatele „statelor agresoare“, în caz contrar riscând pedeapsa cu închisoarea, informează Izvestia.

 • Rusia vs SUA: radiografia armatelor. Cum se compară cele două puteri nucleare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rusia vs SUA: radiografia armatelor. Cum se compară cele două puteri nucleare

  Rusia vs. SUA a redevenit o realitate în ultimul an. Pe măsură ce tendinţele expansioniste ale Rusiei au forţat guverne europene şi de peste Atlantic să-şi schimbe strategiile militare, SUA au fost nevoite să renunţe la obiectivul pe care, acum doi ani, în anunţau cu surle şi trâmbiţe: dezarmarea nucleară completă.

 • Cele mai puternice 10 armate ale lumii: SUA şi Rusia se află pe primele două locuri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai puternice 10 armate ale lumii: SUA şi Rusia se află pe primele două locuri

  Din ce în ce mai multe confruntări armate au loc în lume. Coreea de Nord lansează rachete balistice, Rusia îşi încordează muşchii în faţa Occidentului, estul Ucrainei este în conflict, iar Statul Islamic se apropie din ce în ce mai mult de Europa. Dar care sunt ţările care au cea mai de temut armată?, se întreabă Business Insider, care, cu ajutorul a Global Firepower, a realizat un top cu cele mai puternice state din punct de vedere militar.

 • INFOGRAFIE INTERACTIVĂ Cele
mai puternice armate din lume
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INFOGRAFIE INTERACTIVĂ Cele mai puternice armate din lume

  Dincolo de numărul de trupe şi de echipamentul militar, puterea unei armate depinde în mare măsură de potenţialul economic al şi de infrastructura ţării care o controlează, dar şi de resursele naturale pe care se poate baza în eventualitatea izbucnirii unui conflict.

 • Începe Al Treilea Război Mondial?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Începe Al Treilea Război Mondial?

  Undeva departe, pe câmpiile line din estul Ucrainei, cel de-Al Treilea Război Mondial pare să prindă contur, scrie autorul britanic Edward Lucas într-un editorial publicat în Daily Mail. Influenţaţi de propaganda Kremlinului şi conduşi de bărbaţi înarmaţi, cu măşti pe faţă, cetăţenii ucraineni distrug instituţii guvernamentale şi rup steagul ţării.

 • Observatorii ONU se retrag din Siria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Observatorii ONU se retrag din Siria

  Observatorii misiunii ONU în Siria (MISNUS), care se aflau în Alep, au părăsit acest oraş, din cauza intensificării atacurilor armate, potrivit unui anunţ al ONU, citat de AFP.

 • Zeci de preşedinţi şi armate NATO, la Roma
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zeci de preşedinţi şi armate NATO, la Roma

  O paradă militară fastuoasă în faţa Colosseumului şi invitaţi de rang înalt din peste 80 de ţări, printre care preşedintele rus Dmitri Medvedev şi vicepreşedintele SUA, Joe Biden. Aşa a sărbătorit, ieri, Italia împlinirea a 150 de ani de unitate naţională.