Stiri despre argila

  29 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Argila, bună pentru sănătate şi frumuseţe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Argila, bună pentru sănătate şi frumuseţe

  În funcţie de sortiment, albă, galbenă, roşie, verde şi gri, argila poate fi un tratament adjuvant pentru diferite afecţiuni. De asemenea, argila este indicată şi în măşti cosmetice.

 • 7 remedii eficiente pentru varice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  7 remedii eficiente pentru varice

  Senzaţia de picioare grele şi dureroase este, de cele mai multe ori, însoţită de prezenţa varicelor, o problemă tot mai des întâlnită, mai ales în rândul femeilor. Soluţiile naturale pot ajuta la îndepărtarea disconfortului, îmbunătăţind tonusul pereţilor şi al valvelor venoase.

 • Descoperă virtuţile argiloterapiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Descoperă virtuţile argiloterapiei

  Argila e un remediu vechi de mii de ani. Terapia cu „pământ viu“ îţi aduce o serie întreagă de beneficii şi cele mai importante încep cu „r“:  remineralizare, revitalizare, regenerare.

 • Cura cu argilă, un leac miraculos
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cura cu argilă, un leac miraculos

  Iei tot felul de medicamente, dar ştii că o simplă cură cu argilă te poate feri de multe afecţiuni? Iată câte calităţi terapeutice are aceasta!

 • Cataplasmele, bune de pus pe «rană»
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cataplasmele, bune de pus pe «rană»

  Folosite cu mult timp înainte de străbunici, cataplasmele cu varză sau cu argilă sunt utilizate şi în zilele noastre, dovedindu-şi eficienţa în calmarea multor dureri. Află cum să faci cataplasme şi ce poţi să tratezi cu ele!

 • Pulberi cu puteri vindecătoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pulberi cu puteri vindecătoare

  Toxiinfecţia alimentară şi sinuzita, dar şi multe alte probleme de sănătate pot beneficia de terapii naturale pe bază de bicarbonat, argilă sau de pulberi din plante.

 • Ce indicaţii are terapia cu argilă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce indicaţii are terapia cu argilă

  O rană tratată cu argilă se cicatrizează într-un timp de două ori mai scurt decât dacă ar fi tratată prin metode clasice. Iar în cazul migrenei, intensitatea durerii este mult atenuată. Află ce alte proprietăţi terapeutice mai are acest tip de lut.

 • Beneficiile miraculoase ale argilei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Beneficiile miraculoase ale argilei

  Argiloterapia are un efect tonic asupra sistemului nervos, alungă stresul, ajută la normalizarea tensiunii arteriale şi tratează numeroase afecţiuni.

 • PORTRET: Ionică Sava, un intelectual polivalent
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PORTRET: Ionică Sava, un intelectual polivalent

  Şi-a dedicat întreaga viaţă educaţiei copiilor din satul natal, dar şi preocupărilor sale literar-artistice, ca scriitor, pictor, scluptor în argilă, având la activ zeci de expoziţii personale.

 • Mircea Bocan aduce argilă din Asia ca să vindece boli digestive în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mircea Bocan aduce argilă din Asia ca să vindece boli digestive în România

  Inginerul chimist Mircea Bocan a descoperit un tip de argilă care poate fi folosită pentru tratarea mai multor boli, fără efecte secundare. Conform lui Mircea Bocan, un milion de persoane care au urmat tratamentul cu argilă de la el s-au vindecat. De câţiva ani argila pe care o importă din Kazakhstan şi o prelucrează manual la Bărăbanţ este exportată şi în Canada.

 • Analgezice naturale pentru durerile musculare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Analgezice naturale pentru durerile musculare

  Dacă ai exagerat cu sportul şi te-ai ales cu febră musculară sau dacă ai gripă şi te dor toţi muşchii, nu te repezi la raftul cu medicamente! Alege în locul lor compresele naturale cu argilă sau cu plante care au  efect relaxant pentru musculatură.