Stiri despre ameteli

  30 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Simptome alarmante ale deficienţei de potasiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Simptome alarmante ale deficienţei de potasiu

  Eşti îngrijorată că muşchii tăi nu lucrează cum ar trebui sau că nu ţii tensiunea arterială sub control? Eşti în căutarea unor metode naturale de rezolvare a problemelor tale psihice, emoţionale? Sau poate că eşti curioasă, pur şi simplu, să afli ce este potasiul şi ce face lipsa lui din corpul tău.

 • Cea mai populară plantă pentru îmbunătăţirea memoriei are o listă lungă de efecte adverse. La ce riscuri serioase se expun femeile gravide şi bătrânii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cea mai populară plantă pentru îmbunătăţirea memoriei are o listă lungă de efecte adverse. La ce riscuri serioase se expun femeile gravide şi bătrânii

  Recunoscută pentru capacitatea ei de îmbunătăţire a atenţiei, capacităţii de concentrare şi memoriei, dar şi pentru ameliorarea unor multiple afecţiuni, de la tulburările de circulaţie cerebrală şi cele de fertilitate până la psoriazis, vitiligo şi răul de înălţime, Ginkgo biloba este considerată de unii un fel de panaceu natural. Chiar dacă intră în categoria remediilor naturiste, planta are o serie de contraindicaţii.

 • Efecte adverse ale consumului de usturoi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Efecte adverse ale consumului de usturoi

  Te-ai gândit vreodată că usturoiul, un remediu foarte eficient în multe situaţii, poate să aibă nişte efecte adverse destul de serioase? Usturoiul e minunat pentru sănătate, prin  conţinutul de calciu, fier, iod, sulf. Desigur, un căţel – doi nu e cine-ştie-ce dacă mănânci, dar dacă mănânci mult şi crud poţi să suporţi consecinţe urâte.

 • Complicaţiile care apar când aspirina este luată în exces
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Complicaţiile care apar când aspirina este luată în exces

  Aspirina este medicamentul care combate durerea şi care reduce riscul complicaţiilor, precum accidentul vascular cerebral şi atacul de cord. Aspirina poate fi administrată pentru a trata diferite probleme de sănătate, dar utilizarea trebuie să fie moderată, deoarece poate avea efecte adverse. Aşadar, doza este foarte importantă.

 • Semne care arată că avem probleme cu inima
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Semne care arată că avem probleme cu inima

  De cele mai multe ori, asociem durerea de la nivelul pieptului şi palpitaţiile cu afecţiunile cardiace. Cu toate acestea, multe alte neplăceri pe care le trecem uşor cu vederea pot semnala prezenţa acestor probleme de sănătate.

 • Semnele oboselii cronice: când o tulburare de tranzit intestinal sau senzaţia de amorţeală trebuie să ne trimită la medic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Semnele oboselii cronice: când o tulburare de tranzit intestinal sau senzaţia de amorţeală trebuie să ne trimită la medic

  Trăim o viaţă foarte agitată, foarte mulţi dintre noi nu putem spune cu precizie unde vom fi peste cinci ani, ceea ce ne duce cu gândul la faptul că nu mai deţinem controlul, aşa cum o făceau părinţii noştri. Încercăm să ne mulţumim pe noi şi pe cei din jur, ne propunem nenumărate obiective şi ajungem, la un moment dat, să nu mai facem faţă.

 • Ameţeşti? Ce ar trebui să ştii despre vertij
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ameţeşti? Ce ar trebui să ştii despre vertij

  Suferi de tulburări de echilibru şi ţi-e greaţă? Senzaţia de rotaţie a corpului şi a obiectelor din jur afectează mai mult de 40 % din persoanele de peste 40 de ani. Acest simptom poate apărea în urma unor probleme de la nivelul urechii interne, a creierului ori a măduvei spinării.

 • Ce probleme de sănătate ascund ameţelile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce probleme de sănătate ascund ameţelile

  Ţi se întâmplă adesea să-ţi pierzi echilibrul şi să ai senzaţia că totul în jurul tău se mişcă? Acestea sunt simptomele ameţelilor peste care poate ai trecut de multe ori cu vederea sau le-ai pus doar pe seama oboselii.Stările, însă, pot fi un semnal care anunţă dezechilibre sau afecţiuni ale organismului. Pentru siguranţa ta, consultă medicul specialist.

 • De ce ameţeşti? Printre cauze sunt şi bolile grave
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce ameţeşti? Printre cauze sunt şi bolile grave

  Atunci când, deodată, lumea începe să se învârtă cu tine, ca într-un carusel, ţi se înmoaie picioare şi vezi negru în faţa ochilor, este un semn clar că organismul tău are nevoie de întărire.

 • Hipotensiunea, prea des ignorată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hipotensiunea, prea des ignorată

  PARADOX Este considerată adesea „mană cerească“, pentru că exclude complicaţiile asociate hipertensiunii, boala cardiovasculară care face ravagii la nivel mondial. Nu este însă chiar aşa. Hipotensiunea, la fel ca sora ei mai mare, este anormală şi trebuie tratată ca atare

 • De ce apar ameţelile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce apar ameţelile

  Din când în când, organismul mai trage câte un semnal de alarmă, atrăgându-ne atenţia asupra unei probleme de sănătate. O astfel de atenţionare este ameţeala.

 • De ce te ia cu ameţeală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce te ia cu ameţeală

  Ţi se întâmplă să-ţi pierzi echilibrul şi să ai senzaţia că totul se roteşte în jurul tău? De la o simplă anemie până la afecţiuni grave, cauzele ameţelilor sunt multiple.

 • Terapiile alternative, de ajutor în accidentul vascular
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Terapiile alternative, de ajutor în accidentul vascular

  Cu un stil de viaţă sănătos, atacul cerebral poate fi prevenit. De ajutor în acest sens sunt şi unele terapii alternative, care sunt utile şi în cazul în care ai suferit un AVC. Medicul Cristina Bălănescu ne recomandă principalele terapii naturiste care dau rezultate.

 • Semne care te trimit la medic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Semne care te trimit la medic

  „Ignor disconfortul şi va trece.” De câte ori nu ai avut o astfel de reacţie în faţa unei ameţeli sau a unei dureri în piept? Deşi unele simptome par banale, corpul te avertizează că ai putea avea o boală. Află ce afecţiuni pot ascunde următoarele semne!

 • Scleroza multiplă, boala cu 1000 de feţe. Cazurile unor oameni afectaţi de boală şi cum le-a schimbat soarta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scleroza multiplă, boala cu 1000 de feţe. Cazurile unor oameni afectaţi de boală şi cum le-a schimbat soarta

  Ameţesc frecvent, îşi pierd echilibrul pe stradă şi, de cele mai multe ori, preferă să îşi ascundă boala. Asta pentru că stigmatul care planează asupra pacienţilor cu scleroză multiplă din România, care nu sunt puţini la număr, există. Şi probabil că ar fi şi mai mulţi în evidenţele specialiştilor, dacă diagnosticul corect s-ar pune în timp util. Scleroza multiplă este, de fapt, una dintre bolile pe care medicii nu o recunosc din prima.

 • Nu ignora durerea puternică în piept! Sună la 112!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nu ignora durerea puternică în piept! Sună la 112!

  În cele mai multe cazuri, durerea toracică indică faptul că ai un atac de cord. Dacă te confrunţi cu un astfel de simptom, cere ajutor. Intervenţia medicală rapidă îţi poate salva viaţa.

 • Ameţelile pot fi simptomul unor boli grave
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ameţelile pot fi simptomul unor boli grave

  Atunci când la creier nu ajunge suficient sânge, oxigenarea se face deficitar şi astfel apare vertijul sau ameţeala. Dacă piederea echilibrului se produce la ridicarea bruscă de pe scaun, vertijul poate fi o consecinţă a aşa-numitei hipotensiuni ortostatice (în picioare).

 • Ai rău de înălţime? Ia ibuprofen!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ai rău de înălţime? Ia ibuprofen!

  Ameţelile, stările de vomă şi durerile de cap pe care unele persoane le resimt la altitudine pot fi atenuate cu ajutorul banalului ibuprofen, au observat medicii.

 • Află de ce ameţeşti când te ridici brusc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Află de ce ameţeşti când te ridici brusc

  Senzaţia de slăbiciune şi de ameţeală pe care unele persoane o au când schimbă brusc poziţia corpului poate ascunde uneori o problemă cardiacă sau boli precum diabetul.

 • Rezonanţa magnetică poate da ameţeli
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rezonanţa magnetică poate da ameţeli

  Claustrofobia, dar şi ameţeala pot fi consecinţele unei şedinţe de investigare cu ajutorul IRM-ului (imagistică prin rezonanţă magnetică nucleară, tehnică exploratorie care nu iradiază). Puternicele

 • Din ce cauze pot apărea ameţelile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Din ce cauze pot apărea ameţelile

  Boala Meniere, unele medicamente şi afecţiunile cerebrovasculare sunt frecvent incriminate de apariţia vertijului. Aproximativ 95 la sută din cazurile de vertij apar din cauza afecţiunilor de la nivelul urechii.

 • «Cum se manifestă HPV la bărbaţi?»
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  «Cum se manifestă HPV la bărbaţi?»

  Ai nevoie de un sfat la una dintre problemele ­tale medicale? Scrie-ne pe adresa redacţiei sau trimite-ne un e-mail şi, în scurt timp, vei primi răspuns de la unul dintre specialiştii noştri.Găseşti răspunsul la întrebările tale şi pe www.adevarul.ro,la secţiunea «Sănătate»

Modifică Setările