Stiri despre adevaruri

  11 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Isteria războaielor de secol XXI
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Isteria războaielor de secol XXI

  Fiecare ţărişoară desprinsă din foste imperii, de sub diverse influenţe, dominanţe îşi are propriile ei bătălii, în propriile ei teritorii, capitale, oraşe, sate. Fiecare îşi are moştenire proprii patrioţi de serviciu, născuţi şi renăscuţi din praful imperiilor, statelor totalitare, regimurilor politice criminale, reminiscenţelor nocive, toxice, revanşarde.

 • Scurt moment de autenticitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scurt moment de autenticitate

  Sunt de părere că trăim o degradare a binelui în momentul în care un termen ce denotă o valoare ajunge să se remarce preponderent prin opusul său.

 • Informaţiile secrete, „ilegalii“ şi adevărurile unei „trădări“ sau „incompetenţe“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Informaţiile secrete, „ilegalii“ şi adevărurile unei „trădări“ sau „incompetenţe“

  Recentele dezvăluiri ale celui care a coordonat în Serviciul de Informaţii Externe (SIE) munca unui grup de oameni, ofiţeri deplin conspiraţi şi cunoscuţi sub denumirea de „Fantome/Ilegali“ (Brigada„U“), a readus în discuţie importanţa informaţiei secrete, a celui care o obţine în folosul ţării sale, precum şi a modului în care aceasta poate fundamenta orientarea strategic a elitelor politice aflate la conducerea statului.

 • De ce este evitată margarina? Mituri şi adevăruri despre acest aliment
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce este evitată margarina? Mituri şi adevăruri despre acest aliment

  Margarina a devenit o parte importantă din alimentaţia noastră, depăşind în popularite chiar şi untul. Dar cât este de sănătoasă margarina? Specialiştii avertizează că procesul de fabricaţie al margarinei este similar cu modul în care este produs materialul plastic.

 • VIDEO Cel mai bogat bucătar din lume spune
adevăruri crunte despre industria alimentară. Cum se ascunde moartea în farfurie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Cel mai bogat bucătar din lume spune adevăruri crunte despre industria alimentară. Cum se ascunde moartea în farfurie

  Declarat de Forbes, în 2012, cel mai bogat bucătar din lume, Jamie Oliver a fost premiat la conferinţele TED Talks pentru munca sa legată de conştientizarea oamenilor din lume despre pericolele care se ascund în farfurie. Oliver pledează pentru o educaţie a modului în care mâncăm, educaţie care să înceapă din şcoală şi să ajungă şi în supermarketuri.

 • Aradul şi Bucureştiul unite în „Adevăruri, Amanţi, Sex şi Pălării”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aradul şi Bucureştiul unite în „Adevăruri, Amanţi, Sex şi Pălării”

  Sfârşitul de săptămână aduce în Arad un eveniment inedit. Este vorba despre „Adevăruri, Amanţi, Sex şi Pălării”. Mai exact vor fi patru lansări de carte: Corina Ozon „Zilele amanţilor”, Lorena Lupu “Dona Juana”, Tristan Mihuţa “Adevărul gol goluţ” şi Otilia Ţigănaş “Femeia cu şapte pălării”. Scriitoarele Corina Ozon şi Lorena Lupu sunt din Bucureşti, iar Tristan Mihuţa şi Otilia Ţigănaş din Arad.

 • Sănătatea în timpul iernii: mituri şi adevăruri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sănătatea în timpul iernii: mituri şi adevăruri

  Aerul rece îmbolnăveşte, alergii dispar iarna sau nu e bine să facem sport în aer liber, sunt doar câteva dintre miturile care circulă în această perioadă a anului, în defavoarea stării de sănătate.

 • Adrian Cioroianu, „Cea mai frumoasă poveste. Câteva adevăruri simple despre istoria românilor”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adrian Cioroianu, „Cea mai frumoasă poveste. Câteva adevăruri simple despre istoria românilor”

  Prin însăşi natura meseriei sale, istoricul a fost deopotrivă un arhivar al istoriei cât şi un actor direct implicat în cursul evenimentelor. Mai mult decât atât, istoriografia se vede prinsă între două tipuri de aşteptări: una academică, bazată pe obiectivitate şi interpretare judicioase a urmelor trecutului şi alta psihologică ce presupune adresarea în faţa unui public larg, eterogen, cu scopul de a-i inculca anumite valori.

Modifică Setările