Stiri despre adevarul oradea

  2072 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Orădenii îşi pot plăti impozitele doar din data de 14 ianuarie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Orădenii îşi pot plăti impozitele doar din data de 14 ianuarie

  Liber la plata impozitelor doar din data de 14 ianuarie. Primăaria Oradea a anunţt că până la data respectivă vor f actualizate sumele datorate pe anul 2013 de către fiecare din cei 130.000 de contribuabili din evidenţele municipalităţii.

 • Stareţa unei mănăstiri din Bihor bătută şi demisă după ce a fost acuzată de furt
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stareţa unei mănăstiri din Bihor bătută şi demisă după ce a fost acuzată de furt

  Stareţa mănăstirii Voivozi, a fost destituită din funcţie după ce din lăcaş au dispărut, printre altele, icoane, pietre preţioase de mari dimensiuni , racla cu sfinte moaşte, proviziile pentru iarnă, dar şi animalele din gospodărie. Hoţii au căzut astfel sub "incidenţa blestemului ctitoricesc". Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului a decis transformarea mănăstirea de maici în mănăstire de călugări, aşa cum a fost în evul mediu.

 • De Ziua Mondială a Diabetului, Primăria Oradea va fi iluminată în albastru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De Ziua Mondială a Diabetului, Primăria Oradea va fi iluminată în albastru

  În fiecare an, pe data de 14 noiembrie, în întreaga lume este marcată Ziua Mondială a Diabetului. Rolul acestei zile este de a atrage atenția asupra importanței prevenției și controlului eficient al diabetului, în condițiile în care această boală afectează peste 346 de milioane de oameni la nivel mondial.

 • Doi bihoreni sunt principalii suspecţi în cazul crimei unui cântăreţ german
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Doi bihoreni sunt principalii suspecţi în cazul crimei unui cântăreţ german

  Doi tineri din comuna bihoreană Vadul Crişului sunt principalii suspecţi ai crimei muzicianului german Dieter Kahlen, în vârstă de 55 de ani, membrul formaţiei "Do it again". Acesta a fost găsit înjunghiat în propria locuinţă din localitatea Neukirchen-Vluyn la sfârşitul lunii septembrie.

 • CRIMĂ Cadavrul unui copil a fost găsit, după un an, îngropat lângă calea ferată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CRIMĂ Cadavrul unui copil a fost găsit, după un an, îngropat lângă calea ferată

  Crimă oribilă lângă Oradea. Cadavrul unui băiat în vârstă de 12 ani a fost găsit îngropat lângă calea ferată, între localităţile bihorene Sălard şi Biharia. Potrivit anchetatorilor, băiatul a fost omorât în bătaie de concubinul sorei sale, căruia i-ar fi furat 1.200 lei. Cu toate că minorul a dispărut anul trecut, în decembrie, de la domiciliu, tatăl său a reclamat absenţa acestuia abia în urmă cu două zile.

 • FOTO Oradea va avea internet gratuit în cele mai importante locuri din oraş
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Oradea va avea internet gratuit în cele mai importante locuri din oraş

  Cele mai importante, dar şi cele mai circulate zone din Oradea vor beneficia de internet wirelles gratuit până laînceputul anului viitor. Vor fi montate 50 de hot-spoturi, care vor acoperi o suprafaţă de aproximativ 600 de hectare. Fiecare punct de acces va avea o rază de acoperire de 100-140 metri, în funcţie de specificul locaţiei, şi va suporta simultan 300 de vizitatori.

 • Premii pentru orădeni dacă vor fi surprinşi colectând selectiv
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premii pentru orădeni dacă vor fi surprinşi colectând selectiv

  Atenţie orădeni! De la începutul săptămânii viitoare, reciclarea corectă vă poate aduce premii. Operatorul de salubritate RER Ecologic Service demarează o campanie în cadrul căreia vor fi premiate persoanele care reciclează corect.

 • FOTO Zeci de preoţi greco-catolici s-au întâlnit la Oradea la deschiderea Anului Credinţei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Zeci de preoţi greco-catolici s-au întâlnit la Oradea la deschiderea Anului Credinţei

  Anul credinței, s-a deschis în mod solemn la Oradea prin Sfânta Liturghie Arhierească celebrata la Catedrala "Sf. Nicolae" de către PS Virgil Bercea. În același timp s-a celebrat și Sărbătoarea tuturor asociațiilor prezente în Eparhia de Oradea. Au fost prezenți toți preoții Eparhiei, din toate cele 10 protopopiate, care au venit însoțiți de credincioși laici.

 • FOTO Şcolile din Bihor, dotate cu echipamente IT de la Bruxelles
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Şcolile din Bihor, dotate cu echipamente IT de la Bruxelles

  Preşedinta fundaţiei Nato Charity Bazaar din Bruxelles Katalin Schmidt, a predat o serie de calculatoare, monitoare şi imprimante unor şcoli ş asociaţii din Oradea şi Bihor. Donația face parte dintr-un șir de evenimente caritabile începute în primăvara acestui an, când alte 280 de calculatoare și componente IT au fost atribuite organizațiilor bihorene prin intermediul Clubului Rotary și a Primăriei Oradea.

 • FOTO Parcul industrial din Oradea, exemplu de succes in România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Parcul industrial din Oradea, exemplu de succes in România

  Expert Forum împreună cu Zona Metropolitană Oradea au organizat o dezbatere publică despre modelul de succes al parcului industrial Oradea. Dezbaterea a fost organizată în cadrul proiectului „Hungarian-Romanian Cooperation for increasing investments in border region", implementat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013.

Modifică Setările