Stiri despre acid folic

  23 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Mâncăruri
interzise în sarcină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mâncăruri interzise în sarcină

  În sarcină, hormonii o iau razna, muşchii şi ligamentele se întind, inima face ore suplimentare, iar corpul îşi face multe rezerve de lichide şi grăsime. Este o perioadă în care avem nevoie să ştim cum să ne hrănim corect şi care sunt mâncărurile interzise în sarcină.

 • Vitamine benefice pentru sarcină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vitamine benefice pentru sarcină

  Acidul folic, sau vitamina B9 cum mai este cunoscut, şi vitamina D fac o echipă redutabilă atunci când testul de sarcină arată cele două liniuţe jucăuşe.

 • Acidul folic previne malformaţiile fătului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Acidul folic previne malformaţiile fătului

  Pentru a da naştere unui copil sănătos, viitoarea mămică trebuie să aibă grijă de sănătatea ei, atât înainte de a rămâne însărcinată, cât, mai ales, în timpul sarcinii. Aportul de acid folic din organism joacă un rol important în dezvoltarea normală a fătului.

 • Alimente care aduc fericirea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente care aduc fericirea

  Ştiai că unele alimente pe care le consumi îţi pot influenţa nu numai sănătatea, ci şi starea psihică? Astfel, există unele produse care te binedispun. Descoperă care sunt acestea, astfel încât să le incluzi cât mai des în alimentaţia ta:

 • Dr. Hadi
Rahimian, chirurg: „Scoatem copilul din
uter, îl operăm, îl punem la loc şi aşteptăm să se nască“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dr. Hadi Rahimian, chirurg: „Scoatem copilul din uter, îl operăm, îl punem la loc şi aşteptăm să se nască“

  Dr. Hadi Rahimian (53 de ani) explică pentru „Weekend Adevărul“ cum a operat, în burtica mamei, o fetiţă de doar 1.250 de grame diagnosticată cu mielomeningocel, cea mai gravă formă de spina bifida. Operaţia – în premieră naţională – a avut loc la data de 5 noiembrie şi a fost realizată alături de dr. Sergiu Stoica, neurochirurgul care a reparat defectul congenital de la nivelul măduvei spinării a bebeluşului.

 • Cele mai bune alimente care menţin
plămânii sănătoşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai bune alimente care menţin plămânii sănătoşi

  Pe parcursul unei zile, respirăm de circa 20.000 de ori. Fiecare respiraţie este posibilă datorită plămânilor, care lucrează 24 de ore din 24 pentru a asigura celorlalte organe oxigenul vital. Orice afecţiune respiratorie afectează funcţia plămânilor. De aceea este important să îi protejăm. Putem face acest lucru inclusiv prin alimentaţie.

 • Drojdia de bere, promotor activ al sănătăţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Drojdia de bere, promotor activ al sănătăţii

  Conţine aproape toată gama de aminoacizi esenţial, toate vitaminele din complexul B, o mulţime de enezime, minerale în formă asimilabilă şi oligoelemente indispensabile vieţii. Şi acestea sunt doar o parte din motivele pentru care ar trebui să adaugăm drojdia de bere în meniu.

 • Pâinea cu fier se coace doar la Guvern
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pâinea cu fier se coace doar la Guvern

  În luna martie, Guvernul a aprobat un document ce prevede că, începând cu 1 ianuarie 2013, vom consuma doar fier şi pâine îmbogăţită cu fierşi acid folic, pentru a nu ne îmbolnăvi de anemie. Deocamdată, însă, întreprinderile de panificaţie nu au în stocuri făină cu adaosuri şi nici nu se ştie când vor avea.

 • Vrei să ai o sănătate de fier? Mănâncă fistic!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vrei să ai o sănătate de fier? Mănâncă fistic!

  Fisticul ajută la menţinerea sub control a tensiunii arteriale, previne îmbătrânirea şi bolile cardiovasculare şi este un aliat imbatabil antistres. Iată ce alte beneficii mai aduce organismului.

 • 4 beneficii ale acidului folic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  4 beneficii ale acidului folic

  Această vitamină previne nașterea prematură, cancerul de col uterin şi bolile cardiovasculare şi creşte performanţele intelectuale. Acid folic face parte din complexul de vitamine B, fiind cunoscut și sub numele de vitamina B9.

 • Permis şi interzis în perioad a de alăptare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Permis şi interzis în perioad a de alăptare

  O femeie care alăptează trebuie să acorde o atenţie deosebită hranei. Calitatea laptelui cu care se hrăneşte bebeluşul depinde de alimentele consumate de mamă.

 • Acidul folic, vinovat pentru astmul copiilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Acidul folic, vinovat pentru astmul copiilor

  Riscul de a avea un copil care suferă de astm este cu 30% mai mare în cazul în care mama a luat vitamina B9 între săptămânile 30 şi 34 de sarcină, relatează cotidianul britanic „The Guardian”.

Modifică Setările