Vona Gabor trebuie declarat persona non grata, iar partidul său, interzis pe teritoriul României!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vona Gabor vrea să fie noul Horthy al Ungariei
Vona Gabor vrea să fie noul Horthy al Ungariei

Am trăit să vedem cum liderul unui partid nazist din Ungaria ne provoacă la război din propria noastră ţară, înconjurat de trupe paramilitare. Solicit public Ministerului de Externe declararea lui de urgenţă drept persona non grata. La fel, partidul său horthyst Jobbik trebuie interzis pe teritoriul românesc pentru totdeauna.

Asaltul extremist maghiar trebuie să se încheie aici şi acum. Nu doar cu aruncarea peste graniţă a lui Vona Gabor şi cu interzicerea activităţilor Jobbik pe teritoriul românesc, ci cu interzicerea tuturor manifestărilor de acest fel care şi-au făcut un obicei din a ne polua cu deşănţarea lor isterică. România trebuie să-şi apere Constituţia şi de aceea voi propune un proiect de lege prin care persoanele străine care desfăşoară activităţi anti-româneşti să fie declarate automat persona non grata. La fel, voi propune interzicerea prin lege a tuturor manifestaţiilor, taberelor şi întrunirilor care aduc atingere art.1, alin. 1  din Constituţie, cel care prevede clar că  ”România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil”. Oricine desfăşoară activităţi sau contestă pilonii statului român trebuie să sufere rigorile legii. De asemenea, voi propune ca partidele sau organizaţiile străine care luptă împotriva Constituţiei României să fie interzise pe teritoriul României.

Dacă cineva mai avea nevoie să se convingă că e timpul pentru o acţiune fermă şi neiertătoare, a primit acum argumentul suprem. Organizaţiile extremiste maghiare sunt inamici ai statului român şi trebuie tratate ca atare, şi ele, şi cei care le reprezintă. 

De exemplu, Jobbik îşi face filiale în România. Cum putem lăsa acest lucru să treacă neobservat sau nesancţionat? Toleranţa românească nu trebuie să se extindă şi asupra celor care doresc să ne desfiinţeze. Jobbik şi-a declarat public intenţia de a contesta graniţele României, de exemplu, chiar cu riscul unui conflict. Şi noi lăsăm acest partid să zburde nestingherit prin România, ba îi mai oferim şi tribună şi loc de tabără liderului lor care a condus în Ungaria Garda Maghiară, o organizaţie nazistă interzisă acolo, dar liberă la noi?

Dacă cineva mai avea nevoie să se convingă că e timpul pentru o acţiune fermă şi neiertătoare, a primit acum argumentul suprem. Organizaţiile extremiste maghiare sunt inamici ai statului român şi trebuie tratate ca atare, şi ele, şi cei care le reprezintă. Consider că e nevoie de o lege în acest sens, pentru ca nimeni să nu mai poată spune că nu are instrumentul legal de a opri acţiunile anti-româneşti.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite