Unde sunt banii mei, domnule Soros?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mă gândesc că principalul scop al acestui efort transnaţional este de a slăbi încrederea în instituţiile statelor, în societatea civilă şi în evoluţia democratică. Nu contează că-l cheamă Soros, contează că cineva cu bani îşi cheltuie avuţia pe dacii liberi şi proşti.

Înţeleg că Nicuşor Dan a făcut „un happening” în faţa Tribunalului Bucureşti, în care a anunţat că îi dă în judecată pe Victor Ponta şi Sebastian Ghiţă pentru „calomnie în legătură cu minciunile repetate că [el] şi USR [ar] fi finanţaţi de Soros şi alte bazaconii de genul ăsta”. 

Am privit tâmp televizorul. Mi-am dat seama că domnul Dan este în campanie şi că îşi duce jocul ca atare, printr-o oportunitate de imagine. Nu ştiu dacă l-aş felicita, dar în mod sigur mi-a reconfirmat dorinţa de a nu vota USR-ul. În momentul în care faci o astfel de acţiune în instanţă, ca şi candidat şi preşedinte de partid, înseamnă că un tăvălug de informaţii false şi manipulatoare îţi atinge electoratul, că ultimul sondaj (ală în care câştigai 19%, lol) te arăta, de fapt, la 45%, numai dacă nu te-ar crede lumea de Soroşist. În fine, înseamnă că ai consultanţi proşti, dar asta este doar o bănuială personală. 

Emblema de Soroşist, cum clamează o parte a presei despre domnul Dan şi o mie de alţi săraci nefericiţi, ar trebui să fie o medalie de onoare în orice societate democrată. Cu toate astea, ajungem să ne dăm în judecată pe tema ei. Nu-i apăr pe cei pe care Nicuşor Dan îi dă în judecată, doar mi se pare hilar că electoratul urban, deşteptuţ şi educat al USR-ului ar cădea pradă unor astfel de manipulări, de e nevoie ca tocmai Nicuşor Dan să se separe public de imaginea lui George Soros. Mi se mai pare şi o dovadă de tâmpenie crasă să te dai personal afectat de o astfel de acuză, fix în campanie, folosind o instituţie a statului tău ca pârghie pentru interesele tale politice. 

Domnul Soros este, aparent, o problemă globală pentru oamenii cu mintea odihnită. Mă gândesc că principalul scop al acestui efort trans-naţional este de a slăbi încrederea în instituţiile statelor, în societatea civilă şi în evoluţia democratică. Nu contează că-l cheamă Soros, contează că cineva cu bani îşi cheltuie avuţia pe dacii liberi, pentru că:

a) dacii liberi vrea să fie liberi în continuare, independenţi de oricine

b) Soros e prietenul globalizării, care şi ea e rea, deci Soros e rău

Înţeleg acum... ca şerpilian extraterestru, în luptă cu masonii conduşi de Soros, încep să înţeleg... 

Să extindem ridicolul:

Cred că dimineaţa, la cafea, în patul său de sclavi vii români, ucraineni, bulgari, moldoveni şi unguri, Soros primeşte un raport presat în aur de 24 de karate de la piticul său majordom (mason-şerpilian) şi se încruntă.

- Ce mai am de făcut azi? Deja dormise, dar visase la cucerirea lumii. Era obosit. - Ah, domnule Soros, trebuie să cumpăraţi societatea civilă română.  - Nu o cumpărasem deja? Parcă prin anii '90.  - Ba da, domnule Soros, dar ştiţi cum sunt românii, mai cer o tranşă. Se schimbă puterea şi... - Of, bine, cumpără-i pe toţi din nou, dar spune-i lui Julien că nu-mi place aşa ceva. Cu banii ăştia, îmi cumpăram hârtie igienică cu fir de aur timp de 2 săptămâni. - Da, stăpâne.   

Nişte spălaţi pe creier ăştia de au făcut şcoala pe la BBC

Ce ştiam despre acest om din cultura populară, până acum vreo 4-5 ani? Mai nimic. Ştiam că există o fundaţie finanţată în numele lui în România. Amicii jurnalişti şi oengişti mi-au relatat recent (pentru că nu-mi păsa) că, pe banii lui Soros, au călătorit, mâncat şi învăţat despre democraţie ani de zile; că este una dintre forţele principale ale finanţării societăţii civile din România şi că, arguably, deci mai mult ca idee, aşa, a luptat împotriva comunismului şi a finanţat căderea lui prin răspândirea democraţiei - e adevărat! - de rit stângist. 

A dat bani peste tot, numai nouă nu!

Am aflat recent (din nou, pentru că nu-mi păsa de subiect), că George Soros nu-şi mai finanţează Fundaţia lui din 2015, iar că în anii precedenţi, de când România a dat a democraţie, finanţa doar cu jumătate proiectele ei. Chiar glumea un angajat al Fundaţiei, într-un cadru relativ privat, că nu s-au adaptat destul la manipulari şi înrobirea statului român, de vreme nu mai primesc nimic.

Dupa care ne-a băgat la toţi câte un plic cu 10,000 de euro în buzunar şi, cu un zâmbet conspirativ, ne-a trimis să dezbinăm democraţia românească şi să înrobim statul român. Parol!

Nu v-a plătit pensiile, deşi putea!

Mai ştiam prea multe poveşti despre cum a îngenuncheat Banca Angliei în 1992 şi a scos în jur de un miliard de lire din toată afacerea. Ce se uită sau nu se ia în calcul e că la crahul financiar din 1987, pierduse 800 de milioane de dolari. Recent, a anunţat că va dona 500 de milioane de dolari unor eforturi de ajutorare a refugiaţilor din lumea întreagă. A donat zeci şi sute de milioane de dolari cauzelor legate de participarea minorităţilor la vot în SUA şi a susţinut candidaţii democraţi la Casa Albă. Soros, conform Forbes, are un cheag cam de 25 de miliarde de dolari, în acest moment. Este de aproape trei ori mai mult decât plăteşte statul român pe pensii în 2016. 

Şi realitatea:

Cred că omul se trezeşte dimineaţa, râde de noi, de prostia noastră şi se culcă la loc. Astăzi, doar a crescut numărul proştilor de care râde. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite