Şpaga pe un nou-născut: un leu pe secundă!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Exact în urmă cu patru luni mă plimbam şi petreceam timp pe culoarele pline luni seară de fum pe care le-am văzut pe adevarul.ro şi la diferite televiziuni în aceste seri.

Soţia mea a născut chiar la această maternitate un băieţel. N-am ce să reproşez din punct de vedere profesional doctorilor, însă ceea ce întâmplă cu asistentele medicale rivalizează cu un film de groază.

Pacienţii se împart în două categorii: cei care dau bani şi cei care nu dau. În funcţie de asta, confortul şi disponibilitatea de a rezolva anumite situaţii este diferit. Poate nu ştiţi, dar dacă vrei să vezi copilul circa 20 de secunde la 24 de ore distanţă de la naştere, te costă 20 de lei. Ţi-l scoate la uşă, bagi banul în buzunarul asistentei ca la frizer, familia se uită, se bucură, apoi asistenta pleacă să pună bebeluşul la locul lui. Probabil aceeaşi asistentă care trebuie să fie unde nu a fost timp de 20 de minute. Nu am auzit de la nimeni povestea asta, n-am inventat-o, am trăit-o eu live, am martori familia şi prietenii..
 
N-am vrut să scriu imediat, la câteva minute sau ore distanţă, despre ceea ce s-a întâmplat la maternitatea Giuleşti. Aveam nişte bănuieli, dar nu vroiam să greşesc. Îmi era frică de posibilitatea de a avea dreptate, recunosc. Nu medicii buni din România sunt problema, slavă Domnului că există, ci asistentele medicale. Cele, conform mai multor surse, au lipsit de la secţia de terapie intensivă pentru că nu sărbătoriseră când trebuia Sf. Maria.
 
Îmi vin în minte, de câteva zile încoace, tot felul de persoanei, mai ales pe la televiziuni, care criticau pacienţii care se tratau de diverse afecţiuni în străinătate sau cum le arătau cu degetul pe femeile care năşteau pe la Viena ori pe la Hamburg. Sigur, nu toţi îşi permit asta, e foarte adevărat.
 
După ce au văzut culoarele unei maternităţi din România pline de fum, imaginile cu paturile carbonizate, breaking news-urile online şi tv, dar şi pereţii negri, cred că ar trebui să meargă de două ori mai mult  la biserică să se roage pentru sănătatea lor şi a familiei lor.
 
E, deocamdată, singura soluţie în România, unde cei mai buni specialişti din medicină, chirurgi sau nu, sunt şefi de spitale şi primari, nu unde ar trebui să fie, în timp ce managerii buni nu sunt lăsaţi să conducă decât multinaţionale şi firme mici şi mijlocii. E drama unei Românii în care cei calificaţi sunt îndemnaţi de preşedintele Băsescu să plece din ţară, iar incompetenţii şi inconştienţii ocupă din ce în ce mai mult loc şi din ce în ce mai multe poziţii-cheie.


Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite