Sirenele lui Roaită

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceşti cetăţeni disperaţi nu mai suportă să fie umiliţi, să muncească din greu şi să plătească tot mai mult, conform lozincii „Nu puteţi voi produce cât putem noi fura!“ - hoţia puternicilor din fruntea bucatelor. Pleacă tot mai mulţi români în străinătate. Va exista şi o clasă a diasporenilor cu stare, cu ştaif! La polul opus, sirenele mafiote sună din toate puterile către românii plecaţi, să se întoarcă acasă! Degeaba, „căpşunarii“ refuză!

Românii cinstiţi, oneşti, naivi, care încă mai cred şi speră că vor avea parte de o ţară cu adevărat democratică, de un stat de drept în slujba cetăţenilor, că li se vor respecta drepturile şi îşi vor putea creşte copiii într-o societate civilizată, sunt de fapt, cu toţii, la cheremul statului.

În condiţiile în care am aflat care sunt cei mai corupţi cetăţeni ai scumpei noastre patrii, ultimele decenii de democraţie autentică, originală românească ne-au adus atât vreme rea, printr-o continuă schimbare climatică a anotimpurilor, dar în special vremuri grele. Vremuri rele care îi fac pe tot mai mulţi români să ia hotărâri drastice în privinţa lor şi a a familiilor, decizii nepatriotice, antinaţionale de a părăsi în goană, România. Alungaţi de marea corupţie naţională a marilor corupţi, patrioţi, din fruntea statului.

Aceşti cetăţeni disperaţi nu mai suportă să fie umiliţi, să muncească din greu şi să plătească tot mai mult, conform lozincii „Nu puteţi voi produce cât putem noi fura!“ - hoţia puternicilor din fruntea bucatelor. La polul opus, sirenele mafiote sună din toate puterile către românii deveniţi deja diasporeni, să se întoarcă acasă. Sirenele îi mint cu mândrie naţională că economia duduie, salariile şi pensiile s-au dublat, trandafirii sunt în floare şi vor avea parte numai de lapte şi miere! Cei puţini creduli care se întorc în ţară de bunăvoie, la chemarea înşelătoare a sirenelor, îşi blestemă amarnic alegerea, pentru că patria mamă nu le oferă decât corupţie, din belşug, cât cuprinde, bătaie de joc, umilinţă, legislaţie partizană şi discreţionară şi multe astfel de chestiuni măreţe!

Din păcate, sunt şi români care revin din străinătate în coşciuge. În coşciuge ajung zilnic şi alţi români din ţară din cauza politicii de protecţie social-democrată a puterii şi politicienilor.

Am aflat, mai bine spus ni s-a confirmat, că cei mai corupţi cetăţeni ai înfloritoarei noastre patrii provin din rândul angajaţilor la stat. Fie că sunt din zona politică, economică, din zona instituţiilor de forţă ale statului, din administraţie, din sănătate, educaţie, din instituţiile guvernamentale, fie că sunt aleşi, nealeşi sau numiţi în funcţii, cei mai mari corupţi români au legături cu statul. Chiar dacă tentaculele caracatiţei corupţiei s-au întins lacome şi în sectorul nebugetar, în sectorul privat, în zona liberală de activitate, putem spune că statul român este cel mai corupt gestionar din această ţară.

Bilanţul celei mai hulite instituţii anticorupţie din Uniunea Europeană, DNA, ne-a arătat clar că principalul corupt este statul şi conducătorii săi, politici şi apolitici. Statul care înghite bani cu nemiluita de la cetăţenii săi, statul care ţipă intenţionat că anumite sectoare sunt subfinanţate şi trebuie să primească tot mai mulţi bani, tocmai ca să poată avea ce fura mai mult. Statul care în loc să respecte şi să apere drepturile cetăţenilor săi, îşi consolidează puterea mafiotă! Pentru că vrea şi poate!!!

Anul acesta, 2018, avem parte de mărţişoare grele, complicate, mult disputate şi greu de înţeles şi mai ales de purtat de către români. Spectacolele circului public sunt tot mai dese şi au un impact devastator asupra realităţilor româneşti şi a vieţii oamenilor. Starletele politice, penale, slugăreii, trepăduşii nu mai au nici o limită, nici un fel de bun simţ, se destrăbălează pe faţă, sfidător, mândrii că sunt români.

Acestor reprezentanţi de seamă ai statului corupt pare că nu le mai este frică de nimic, cu toate că au o teamă transmisă prin toţi porii lor să nu ajungă la puşcărie şi mai ales, să li se ia banii şi averile furate. De aceea, pe lângă războiul de uzură cu instituţiile anticorupţie, pentru care alocă resurse însemnate şi pregătesc continuu strategii de atac, marii corupţi au şi planuri de urgenţă, de salvare în cazul când se apropie prea mult funia de par.

Astfel, rând pe rând şi cu mare grijă, îşi aleg din timp noile ţări de fugă, unde au protecţie, nu-i mai poate nimeni băga la închisoare, îşi păstrează averile. Locuri de unde îi sfidează în continuare pe românii cinstiţi, pe care i-au jefuit ani de zile, dar încearcă din toate puterile să şi influenţeze mersul lucrurilor în România! Aceştia sunt diasporenii mafioţi şi nu au nici o asemănare cu amărăştenii care îşi iau lumea în cap alungaţi de corupţia din ţară.

Încet, dar sigur, dacă Justiţia din România va reuşi să le pună tot mai multe beţe în roate reprezentanţilor statului corupt, va creşte şi numărul diasporenilor cu stare. Iar locul lor în ţară va fi luat de noua clasă politică, de noii afacerişti, de noii conducători crescuţi la sânul statului corupt, nerăbdători să arate lumii cine sunt ei şi de ce sunt în stare. Incompetenţi, inculţi, aroganţi, setoşi şi lacomi! Noii oameni de partid şi de stat. Mândrii că sunt românii tineri, viitorul de aur al acestei ţări.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite