Preşedintele Consiliului Elevilor îşi face asociaţie independentă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Am o informaţie în premieră, care s-ar putea să surprindă mulţi membri ai Consiliului Naţional al Elevilor (CNE), tineri care sunt în continuare convinşi că CNE este şi trebuie să rămână "singura structură reprezentativă a elevilor din România", aşa cum scrie în mai toate comunicatele şi poziţiile acestei structuri plutitoare.

Trecând peste faptul că doar sindicatele pot fi reprezentative şi că o structură fără personalitate juridică nu poate îndeplini acest rol, Consiliul Naţional al Elevilor este în continuare sub bagheta Ministerului Educaţiei (ştiţi, am proces la Curtea de Apel Bucureşti cu MECS pe acest subiect).

Practic, CNE este o structură consultativă, care nici măcar pentru ea nu poate să decidă, controlată la nivel decizional în multe judeţe ale ţării fie de ISJ, fie de diverşi profesori coordonatori mandataţi de aceleaşi inspectorate şcolare judeţene.

Având în vedere aceste lucruri, nu poate decât să mă bucure decizia lui Horia Oniţa, preşedinte al Consiliului Naţional al Elevilor, de a înfiinţa la Bihor o asociaţie a elevilor. E un prim pas pentru realizarea unei federaţii naţionale independente cu şi pentru elevi!

L-am contactat pe Horia, care a confirmat faptul că a început demersurile pentru Asociaţia Elevilor din Bihor. Nu poate să promită un termen deoarece urmează o perioadă agitată pentru el, cu două examene, bacalaureat şi admitere, dar a dat asigurări că "se face".

Aşadar, dragi elevi CNE-işti, proaspăt reprezentanţi aleşi, realizaţi faptul că ceea ce încearcă să vă vândă unii profesori, directori sau inspectori şcolari, şi anume un conflict între CNE şi asociaţiile de elevi independente (Asociaţia Elevilor din Bacău, Asociaţia Elevilor din Constanţa), este o mare minciună.

A început tranziţia de la CNE către structurile independente ale elevilor, iar în fruntea acestei mişcări de independenţă poate fi nimeni altul decât Horia Oniţa, preşedintele Consiliului Elevilor, o structură aflată în ultimele sale luni de existenţă!

Mai jos aveţi dovada rezervării numelui pentru Asociaţia Elevilor din Bihor la Ministerul Justiţiei.

image
Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite