Noi detalii despre #provocareagalileo. Cursa pentru componente şi cunoştinţe

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marele avantaj al platformei Arduino este filosofia open-source din spatele ei
Marele avantaj al platformei Arduino este filosofia open-source din spatele ei

Cu puţin timp în urmă vă anunţam că am acceptat #provocareagalileo. Astăzi sunt pregătit să vă ofer mai multe detalii despre ce vreau eu să construiec cu placa Arduino de la Intel.

În ultimele două zile am străbătut Internetul în lung şi în lat (exagerez, am făcut câteva căutări pe Google) şi m-am interesat de lucrurile care se pot face cu ajutorul plăcilor de dezvoltare Arduino.

Am încercat să ignor roboţii sau sistemele de genul „Internet of things“ şi să fiu realist. Cum nu am cunoştinţe de electronică şi nici de programare, am ales un proiect simpluţ, dar care îmi va face viaţa mai colorată.

Marele avantaj al platformei Arduino este filosofia open-source din spatele ei. Cu numai câteva clickuri am găsit forumuri şi site-uri pe care inventatori din toată lumea îşi pun la dispoziţie planurile pentru creaţiile lor, dar şi programele care le fac să „ticăie“.

Nu vă voi arăta astăzi ce vreau să construiesc, însă vă voi da lista mea cumpărături. Astfel, pe lângă placa Arduino Galileo (pe care o am deja) voi mai avea nevoie o bandă LED RGB, de un breadboard – o placă care uşurează realizarea conexiunilor între Arduino şi diverse componente, de fire de conexiune, de un set de cipuri, de un alimentator de 12 volţi şi de un soclu de alimentare. În plus, va trebui să învăţ cum să folosesc un ciocan lipit.

Majoritatea componentelor îmi vor fi puse la dispoziţie de magazinul online robofun.ro. Cei de la Robo Fun sunt foarte puternic implicaţi în comunitatea Arduino din România şi organizează chiar şi cursuri gratuite  (pe email) pentru cei care doresc să înveţe mai multe despre această platformă.

La partea de programare nu voi avea prea multe de făcut, fiindcă cel care a realizat iniţial proiectul a postat tot codul sursă pe un forum. 

Puteţi urmări cum decurge #provocareagalileo şi pe blogul meu personal, #lifeofatechjournalist.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite