Lecţie de stil: Audrey Hepburn

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Audrey Heburn, simbol al modei şi cinematografiei mondiale
Audrey Heburn, simbol al modei şi cinematografiei mondiale

Astăzi se împlinesc 85 de ani de la naşterea legendarei Audrey Hepburn. Simbol al cinematografiei şi al modei, a fascinat o lume întreagă prin talentul său şi prin frumuseţea-i ingenuă. De altfel, Hepburn a fost desemnată una dintre cele mai frumoase persoane din toate timpurile.

Născută în Ixelles, un district din Bruxelles, şi-a petrecut copilăria în Belgia, Anglia şi Olanda. A studiat balet la Amsterdam, iar în 1948 s-a mutat la Londra pentru a se dedica dansului, muzicii şi teatrului. Audrey Hepburn vorbea fluent engleză, franceză, olandeză, italiană, spaniolă şi germană. 

Desemnată de Institutul American de Film figură feminină emblematică pentru istoria cinematografiei din Statele Unite, Hepburn a jucat în filme precum „Roman Holiday” (1953), „Sabrina” (1954), „The Nun’s Story” (1959), „Breakfast at Tiffany’s” (1961), „Charade” (1963), „My Fair Lady” (1964) sau „Wait Until Dark” (1967). A câştigat premiul Oscar în 1954 pentru rolul său din Roman Holiday, dar şi un Glob de Aur şi un premiu BAFTA. În acelaşi an primeşte un Tony pentru ”Cea mai bună actriţă”, pentru prestaţia din „Ondine”. Ea rămâne în istorie ca una din puţinele persoane care au fost distinse cu două premii Oscar, cu Emmy, cu Grammy, cu Tony şi cu trei premii BAFTA pentru ”Cea mai bună actriţă în rol principal” (un record în istoria BAFTA).

audrey hepburn

Între 1988 şi 1992 a lucrat pentru UNICEF în comunităţi defavorizate din Africa, America de Sud şi Asia. În decembrie 1992 eforturile îi sunt recunoscute şi este desemnată Ambasador al Bunăvoinţei.

audrey hepburn

O lună mai târziu, legendara Audrey Hepburn se stinge din viaţă în locuinţa sa din Elveţia, din cauza unui forme de cancer la apendice. Avea 63 de ani!  

Stilul lui Audrey Hepburn 

Creată de Coco Chanel şi Jean Patou în anii 20, micuţa rochie neagră (the little black dress) a devenit o piesă esenţială în garderoba oricărei femei aproape 40 de ani mai târziu, când varianta designerului Hubert de Givenchy a fost purtată de Audrey Hepburn în filmul ”Breakfast at Tiffany’s”. Creaţia lui Givenchy a fost inclusă în Galeria celor mai bune rochii la nivel internaţional, datorită modului în care aceasta a fost purtată de Hepburn. În 2006, the little black dress a fost vândută la licitaţie pentru suma record de 410.000 lire, de şase ori mai mult decât valoarea originală estimată. 

audrey hepburn

Audrey Hepburn s-a remarcat şi prin ochelarii mari şi fumurii, prin aproape nelipsitele-i perle şi prin pălăriile statement.

audrey hepburn
audrey hepburn

Stilul delicat şi feminin al lui Audrey s-a regăsit şi în locuinţa sa din Elveţia, acolo unde a trăit până în ultima clipă de viaţă. Despre acest subiect am scris AICI.

Pentru tot ce a lăsat Audrey Hepburn lumii cinematografice, modei internaţionale şi umanităţii prin actele sale caritabile, nu mai rămâne nimic de spus decât atât: ”La mulţi ani Audrey Hepburn, oriunde te-ai afla!”.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite