Întrebări care îţi dezvăluie stilul vestimentar

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avem un stil propriu în tot ceea ce facem şi în felul în care arătăm. Uneori, acest stil poate fi comun  multor altor persoane, iar alteori poate fi aproape unic, şi atunci spunem că este vorba despre rafinament sau distincţie.

 De la sine înţeles că unicitatea nu este echivalentă cu rafinamentul, iar diferit nu este întotdeauna un lucru bun, de aceea înainte de a urmări să fim stilaţi, mai util ar fi să definim şi să înţelegem care este stilul nostru real, autentic, natural. Odată ce l-am aflat, îl putem şlefui, exersa, îmbunătăţi, aducându-l astfel la rafinament.

Stilul vestimentar personal  este un instrument pe care îl avem la dispoziţie şi putem alege să-l folosim sau nu, la fel cum alegem să ne folosim de simţul umorului, capacitatea de persuasiune sau cunoştinţele de orice fel. Stilul vestimentar personal este un alt mod de a împărtăşi celor din jur informaţii despre statutul, obiectivele, convingerile pe care le avem. 

Pentru că avem personalităţi multidimensionale şi stilul nostru vestimentar este unul complex şi diferă în funcţie de contextul social sau starea de spirit, vă încurajez să (vă) răspundeţi câtorva întrebări care au rolul de a vă clarifica unde vă aflaţi în materie de stil:

1.     Ce cuvinte ai folosi pentru a-ţi descrie stilul vestimentar?

2.     Stilul cărei persoane cunoscute îl apreciezi? De ce? Care sunt principalele elemente care te atrag la stilul vestimentar al altor persoane?

3.     Ce îţi doreşti să spună despre tine stilul vestimentar?

4.     Ce spune stilul tău curent despre tine?

5.     Care ar fi schimbarea de care stilul curent ar avea nevoie pentru a se apropia de cel dorit?

6.     Care sunt acele piese din garderobă care te fac să te simţi încrezător/încrezătoare?

7.     Care sunt acele piese care te reprezintă cel mai bine?

8.     Care sunt piesele existente în garderobă pe care le-ai cumpăra din nou?  (Purtăm multe dintre haine doar pentru că le avem deja în garderobă, dar,  dacă ar fi să alegem din nou, probabil nu le-am mai cumpăra).

Nu te grăbi să răspunzi, la unele dintre întrebări poate fi nevoie să reflectezi mai mult decât câteva minute, însă rezultatul mai puţin aşteptat este că ţi se vor descoperi lucruri despre valorile, convingerile, percepţiile tale, despre tine ca fiinţă socială, iar acesta este cel mai autentic punct de plecare către aflarea stilului propriu.

Pentru o abordare practică a acestor idei, vă propun un atelier care are drept temă „Descoperirea şi Dezvoltarea Stilului Personal”, cu scopul de a vă transpune anatomia, personalitatea, preferinţele, stilul de viaţă, în alegeri vestimentare pe care să le resimţiţi ca fiind autentice şi reprezentative. 

Workshopul face parte din seria “Declaraţii de Stil”, desfăşurate la Band Of Creators, showroomul care reuneşte  colecţiile celor mai buni tineri designeri români ai momentului: Ioana Ciolacu, Alina Morar, Traskin, Florentina Giol, Maria Queen Maria, Aer Wear, 109, Edita Lupea, Ingrid Teodosiu şi mulţi alţii.  Ne vom inspira şi vom exersa cu ediţii limitate, piese unice, accesorii remarcabile, pentru descoperirea şi dezvoltarea unui stil personal memorabil.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite