Feciorelnicul Iohannis, naivul  Ponta şi Diaspora revoluţionară

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cum pot să influenţeze greşelile de comunicare soarta alegerilor
Cum pot să influenţeze greşelile de comunicare soarta alegerilor

Evoluţia campaniei electorale, pe ultima ei sută de metri, este una de-a dreptul interesantă. Ca şi în 2009 Diaspora devine unul din punctele de foc ale luptei politice şi tinde să să influenţeze considerabil rezultatul final al alegerilor.

Dar cum s-a ajuns în situaţia în care românii din afara graniţelor ţării au redevenit centrul atenţiei în campania prezidenţială? E simplu.

Echipa de campanie a lui Iohannis a înţeles că oricât de frumos şi deştept şi neamţ l-ar prezenta pe acesta în faţa românilor nu este de ajuns pentru a-l face preşedinte. Astfel s-a generat în paralel o campanie de demonizare a lui Ponta prin mijloacele deja utilizate în campaniile din 2004 şi 2009. Iohannis se face că nu ştie de această campanie agresivă şi se enervează pe toate canalele media cum că el  “care tace şi face” este atacat murdar de oamenii lui Ponta.

Dar nici această dublă campanie nu a dat rezultatele scontate şi echipa de campanie a ACL a aşteptat o minune, o chestie extraordinară care să-l repoziţioneze pe Iohannis în lupta. Şi aici a intervenit nu soarta ci oamenii PSD-ului care au oferit pe tavă ACL-ului motivul aşteptat.

Proasta organizare a alegerilor din străinătate i-a iritat groaznic pe sutele de români care nu au putut să voteze şi pe sutele de mii de români care au urmărit protestele de la porţile secţiilor de votare, prezentate cu mare tam-tam pe posturile intersate să le preia şi să le promoveze.

În loc să taie în carne vie şi să-i demită în secunda doi pe cei responsabili de comunicarea cu românii din afara graniţelor ţării şi pe cei ce s-au făcut că organizează alegerile, Victor Ponta a preferat să-i lase să-i bage adânc limba în ureche şi le-a preluat scuzele prosteşti: Au fost grupuri organizate care au provocat încetinirea procesului electoral.

Chiar  dacă au existat aceste grupuri, logica electorală de tip elementar spune că trebuie să ai grijă de grupul majoritar. Iar acest grup este format din românii nemulţumiţi de prestaţia organizatorilor alegerilor. Români care au aşteptat măsuri imediate şi clare.

Chiar dacă premierul şi-a nuanţat ulterior declaraţiile, reprezenţii Guvernului în relaţia cu românii de pretutindeni au reuşit, prin apariţiile televizate şi diverse declaraţii,  să-i enerveze  la culme pe românii din afara graniţelor ţării. Lăsaţi de capul lor prin studiourile de televiziune aceştia au provocat daune imense campaniei PSD şi au reuşit să facă ceea ce nici un reprezentat ACL nu a reuşit. Să genereze un curent anti Victor Ponta pe care opozanţii acestuia îl vor folosi la maxim.

Din diverse surse, se zvoneşte că în ziua alegerilor  după orele 13.00 se vor organiza transmisii live din diaspora care vor insista asupra dorinţei românilor din afara ţării de a vota şi mai ales asupra imposibilităţii acestora de a-şi exercita dreptul de vot. Transmisii care vor avea rolul de a scoate la vot nehotărâţii din România care pot influenţa decisiv soarta alegerilor.

Cozile imense din câteva capitale şi oraşe europene importante, scandările anti-PONTA şi promovarea acestora într-un mod inteligent în rândul electoratului din România pot avea rezultate neaşteptate pentru feciorelnicul Iohannis. Care s-ar putea trezi preşedinte al României pe motiv că PSD-ul nu a reuşit să gestioneze, instituţional, relaţia cu românii din afara graniţelor ţării.  

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite