Călători prin viaţă (4)

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandra in New York
Alexandra in New York

Astăzi vă invit să o cunoaşteţi pe Alexandra, călătoare pasionată de destinaţiile exotice, femeie de afaceri şi voce nouă în blogosfera de travel. Iată mai multe detalii...

1. Spune-mi câteva lucruri despre tine: cine eşti, ce faci, ce îţi doreşti de la viaţă.

Eu sunt Alexandra, o persoană perfecţionistă, prietenoasă, activă, ambiţioasă şi călătoare.  Sunt manager la Ivory România, un concept-store din Bucureşti cu rochii de seară exclusiviste, distribuitor oficial al unor case de modă celebre din SUA.

Îmi doresc să călătoresc şi mai mult decât am făcut-o până acum, să întâlnesc la fel de mulţi oameni speciali, să descopăr locuri noi, diferite de mediul meu obişnuit. Tot mix-ul acesta mă încarcă de energie, îmi oferă inspiraţie şi poftă nebună de a lucra şi de a dezvolta proiectele profesionale în care sunt implicată.

O familie frumoasă, din toate punctele de vedere, consider că este baza succesului în tot ceea ce faci, aşa că nu-mi doresc decât să fie totul la fel de armonios ca şi până acum.

2. Când a început nebunia cu călătoriile, când ai ştiut că “trebuie” să călătoreşti, să vezi lumea?

Nebunia a început de când am fost prima dată în afara ţării, în Grecia, acum 11 ani. Aşa bucuroasă am fost de toată experienţa, că mi-am dorit din ce în ce mai mult.  

3. În ce ţări ai călătorit şi unde ţi-a plăcut cel mai mult?

Am călătorit în foarte multe locuri. Am descoperit multe zone din Europa, însa destinaţiile tropicale din Asia, Africa sau America sunt un adevărat deliciu. Nu pot să nu amintesc de plaja din Maldive cu peisajul presărat de insuliţe, de barbeque cu fructe de mare pe un banc de nisip în Mauritius, de jungla thailandeză cu elefanţi, de distracţia mexicană sau de prima experienţă exotică din Punta Cana unde am înotat cu delfinii.

Oraşul preferat din Europa este Parisul. Revin cu aceeaşi bucurie de fiecare dată, cu aceeaşi poftă de macarons de la Laduree sau ciocolată caldă africană de la Angelina şi acelaşi dor de străduţele pariziene.

Oraşul preferat din lume este New York. Cel mai frumos şi captivant oraş. Un loc unde te simţi ca în filme. Să chemi un taxi în Times Square, să vezi Manhattan din elicopter, să te plimbi cu trăsura prin Central Park sau să urci în Empire State Building la miezul nopţii, sunt doar câteva clişee cu cele mai frumoase amintiri din oraşul care nu doarme niciodată.

Locul exotic ce m-a fermecat cel mai mult este Zanzibar, o insuliţă din Oceanul Indian, de pe coasta Tanzaniei. Tărâmul “hakuna matata” este o adevărată aventură tropicală. Natura, în forma ei pură, iţi trezeşte toate simţurile, de la apusul năucitor până la vegetaţia sălbatică a insulei.

4. Ai avut vreun moment de panică, de frică pe drum?

Da, eram în Republica Dominicană, într-o excursie cu o agenţie locală şi pe drum către Santo Domingo, opriţi fiind la un obiectiv turistic, i-a fost furat unui turist aparatul foto, de către un grup înarmat cu topoare şi tot arsenalul. Ne-a fost foarte teamă până a ajuns Poliţia, am urcat înapoi în microbuz şi nici de turul oraşului nu ne-am putut bucura cum trebuie,  nu ne doream decât să ne întoarcem în zona sigură, în resort.  

5. Ce planuri de viitor ai? Unde vrei să călătoreşti şi ce vrei să realizezi? Dacă ai putea pleca mâine oriunde ţi-ai dori, ce ai alege?

În orice moment am cel puţin o călătorie planificată. În câteva zile voi pleca la Amsterdam.

În viitorul apropiat, planurile se îndreaptă către Bali, Singapore şi Seychelles, dar şi Los Angeles, San Francisco şi Las Vegas.

Aş pleca mâine în Bora Bora. E în topul listei de călătorii exotice unde vreau să ajung.  

Îmi doresc să pun piciorul pe toate continentele şi să scriu despre aceste lucruri.6. Unde ne împărtăşeşti poveştile tale din întreaga lume, ne poţi prezenta puţin blogul pe care scrii?

I Love Travel este un proiect nou, un loc unde am început să scriu despre experienţele din cei peste 10 ani de călătorii şi amintiri extraordinare. Însă, pe lângă toate acestea, este un ghid complex de informaţii despre atracţii turistice, hoteluri faimoase, cafenele şi restaurante sofisticate, centre spa inedite, băuturi tradiţionale, mâncare şi deserturi specifice de peste tot, despre superlativele lumii, despre cele mai frumoase 1000 de plaje şi cei mai spectaculoşi 1000 de munţi, precum şi noţiuni fundamentale despre cazare, alimentaţie si agrement.

7. Care este visul tău cel mai înalt?

Visul cel mai mare, în materie de călătorii, este să merg într-o croazieră în jurul lumii.

8. Ce ţări recomanzi cititorilor Adevărul să viziteze anul acesta?

Ca şi destinaţie tropicală, Zanzibar sau Madeira (singura insulă exotică a Europei). Din iarnă, se poate opta şi pentru experienţă thailandeză, distracţie mexicană sau amintiri de vis în Punta Cana. O variantă accesibilă în ultima perioadă - răsfăţul arăbesc din Emirate.

Iar cei care nu au ajuns înca la New York, trebuie neapărat să o faca.

9. Dacă cineva ar vrea să călătorească mai des şi mai asumat, ce sfat i-ai da?

În primul rând să îşi planifice vacanţele din timp, să facă un research asupra agenţiilor de turism, pentru că de multe ori sunt diferenţe enorme la tarife (de exemplu, o vacanţă exotică în Punta Cana poate fi mai ieftină decât o săptămână în Spania) şi să urmărească promoţiile oferite de companiile aeriene.

10. Spune-mi un singur lucru pe care l-ai găsit interesant în cursul de travel writing. Ce a făcut “click” pentru tine?

Pe lângă toate noţiunile interesante, mi-a rămas un lucru esenţial şi anume că trebuie să te apuci de treabă, de îndată ce ţi-ai trasat planul pentru un proiect.

11. Unde te găsim în următoarea perioadă?

În ediţia de vară a revistei National Geographic Traveler.  Am scris acolo despre experienţa din Zanzibar.  

Alexandra Zanzibar

Multumim, Alexandra, si mult succes!

Vrei şi tu să călătoreşti mai des, să câştigi bani din călătorii, să publici articole şi fotografii din vacanţele tale, sa lucrezi de oriunde din lume şi să îţi faci o carieră frumoasă din poveştile de pe drum? Nimic mai simplu. Iată cum să-ţi împlineşti visul!


 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite