A plecat Crin? USL rezistă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Crin s-a dus opoziţie pentru a culege electoratul nemulţumit de guvernarea USL. El va fi ajutat de complexul politico-mediatic rămas la guvernare. Se va produce o translare de la duşmanul Băsescu la duşmanul Crin, iar electoratului i se va induce ideea că  are de ales între părţile fostului USL.

Plecarea PNL de la guvernare a întristat o bună parte dintre cei ce au crezut în proiectul „Jos Băsescu” al USL şi în iubirea veşnică, adică până în 2019, a partidelor componente şi a celor 2,1 lideri (dacă îl luăm în calcul şi pe Daniel Constantin) ai lor. Cred că nu este cazul ca procentul de supăraţi din celebrul procent de 60% dintrei cei 41,76 % ce s-au prezentat la vot (şi nu dintre români, după cum zilnic se minte) să se lase măcinaţi de astfel de trăiri. Chiar şi după plecarea lui Crin (poate chiar datorită ei), USL rezistă.

Retragerea PNL de la guvernare s-a făcut într-o atmosferă de relaxare, de joacă de copii, cu glumiţe de o parte şi de alta a microfoanelor (exceptând jocul de-a v-aţi ascunselea în care s-a prins Radu Ruşanu). Mulţi s-au întrebat de ce este Crin Antonescu aşa de vesel, de ce nu i se zăreşte nicio undă de tristeţe pe chip într-un moment în care tocmai crapă proiectul care îi promitea visul vieţii sale: ajungerea în fotoliul de la Cotroceni pentru o binemeritată odihnă de cinci ani? Mai mult decât atât, cum şi-a permis să fluiere în biserică, adică să se contreze cu marele preot al antibăsismului de la Anvonul 3? Apoi, el ca el, dar cum de au fost de acord aproape toţi cei din conducerea partidului? Cum de au acceptat cu toţii să plece de la guvernare, lăsând prada electorală pradă celor rămaşi şi celor nou veniţi?

Prea multe întrebări, iar explicaţia este simplă. PNL a plecat la timp pentru a recupera electoratul „băsist” dar „antipesedit” şi „antivoiculist” şi mai ales pentru a prinde la ieşire electoratul din ce în ce mai numeros al dezamăgiţilor de guvernarea USL. „Băsismul” predicat de la Anvonul 3 nu mai aduce credincioşi, pentru că zeul cel rău îşi termină  mandatul.  Aşa e la muritori: zeii au mandat limitat constituţional. Iar a predica versete din de acum „vechiul regim” este contraproductiv. Este nevoie de un nou zeu. Şi acesta este Crin.

Pentru Crin s-a investit atât de mult în complexul politico-mediatic rămas încă intact, încât nu-şi permite Felix să piardă aşa, pe mofturi, vehicolul parcat în luxosul garaj al fostului mare mecanic de sistem retras la Giurtelecul Hododului. Produsul a fost bun, a răspuns bine la comenzi, după cum s-a văzut în cursa organizată în vara lui 2012. Chiar dacă oboseşte repede şi are mari probleme de portanţă, măcar are aprinderea bună şi ştie să facă zgomot mai tare decât orice vehicol. Dintr-o asemenea întreprindere cu asemenea mecanici şi înainte de marea cursă nu se pleacă la întâmplare, când se vrea şi unde se vrea. Mai ales că nu se vrea şi nici nu este de ce să se vrea.

Crin s-a dus opoziţie cu treabă: culege electorat. Gâlceava de la Anvonul 3 a fost o primă petrecere. Lăsatul secului – i se poate spune şi aşa. Crin va fi nu doar lăsat, ci şi ajutat să strângă electorat. Cum? deja observăm că, în fiecare zi, Crin este tocat la A3 în locul lui Băsescu, va produce ştiri şi declaraţii-şoc, iar mass media va chibiţa (a şi început deja) acest meci. Se va produce o translare: dacă până acum a dominat antagonismul „USL-Băsescu”, de acum văd că începe să domnie noua pereche – „guvernanţi (cum şi-or mai spune ei)-Crin”. În următoarea perioadă, spaţiul mediatic va fi ocupat de cei ce au rămas la guvernare şi de Crin. Electoratului i se va induce ideea că are de ales între aceste două părţi. Adică, între... USL. Să ne aşteptăm şi la alte meciuri. Să ne aşteptăm la declaraţii „curajoase” din partea lui Crin, chiar la a reveni în Anvonul 3 să-i mai zică vreo două gâdelui. Ceilalţi jucători din spaţiul politic vor fi împinşi treptat în minorat.

„Dacă îl veţi întâlni pe Crin, să-i spuneţi că îl aştept”, a încheiat marele preot televizionar disputa. Şi Crin va veni.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite