7 aptitudini pe care le deprinzi când călătoreşti ce îţi îmbunătăţesc viaţa şi cariera

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu toţii ştim că una dintre beneficiile de a călători este să vezi lumea întreagă şi să experimentezi noi culturi în diferite ţări de pe glob. Dar tu ştiai cum călătoriile îţi formează aptitudini şi experienţe care te ajută în viaţa şi cariera ta?

Mai jos am scris care sunt cele 7 aptitudini pe care le deprinzi din vacanţe prin care:

  • îţi planifici mai bine timpul din viaţa ta şi îţi rămâne mai mult timp liber
  • înveţi cum să rezolvi orice problemă şi devii mai productiv la job-ul tău
  • poţi să te angajezi după ce ai terminat facultatea, chiar dacă nu ai deloc expierenţă în domeniul tău

În acest caz nu vorbim de vacanţe de 2 zile la piscină sau pe o insulă tropicală cu all-inclusive. Beneficiile şi aptitudinile pe care tu le deprinzi vin din călătoriile tale în diferite ţări, din aventurile şi vacanţele mai lungi de 10-14 zile în care mergi.

1. Sociabilitate şi comunicare uşoară

A fi capabil să comunici eficient este o aptitudine esenţială în viaţa ta personală şi în carieră. Să-ţi pierzi toţi banii când cel mai apropiat bancomat este la 100 de kilometri distanţă, sau să te pierzi într-o ţară străină şi să fii capabil să comunici cu cei din jur uşor şi să ştii cum să ceri ajutor ca să ieşi din încurcătură este o aptitudine importantă.

Una dintre beneficiile de a călători mai ales în zone în care limba engleză nu este atât de des folosită, este să înveţi cum să comunici cu ceilalţi şi să obţii exact ceea ce vrei /ceea ce ai nevoie.

2. Controlul stresului

Călătoriile şi aventurile în locuri exotice sau tururile în mai multe oraşe şi ţări o să te facă să ieşi mult din zona ta de confort, acolo unde te simţi mereu în siguranţă. Imaginează-ţi că ţi-ai pierde paşaportul în timp ce te afli în India în deşertul Thar sau că rămâi singur într-un oraş îndepărtat unde nu cunoşti deloc limba localnicilor, atunci sigur o să începi să devii stresat şi agitat până ajungi să ieşi din situaţia asta.

A învăţa cum să te descurci cu aceste situaţii într-un mod relaxat în care îţi controlezi starea de stres şi ajungi în siguranţă acasă este o altă abilitate pe care o să o deprinzi în călătorii.

3. Organizare şi planificare

Să nu ai aptitudinile acestea te-ar putea costa pierdea jobului în cariera ta. Poţi să piezi un job şi să fii foarte slab în ceea ce faci când duci lipsă de organizare. A şti cum să te organizezi din timp, a şti detaliile fiecărei călătorii şi a-ţi lua măsuri de precauţie sunt de altfel lucruri esenţiale care le înveţi când călătoreşti.  

Vacanţele în care mergi pentru prima oară într-o ţară nouă implică o bună organizare privind bugetul tău de vacanţă şi rezervările pe care trebuie să le faci.

Eşti nevoit să fii gata oricând pentru o schimbare de planuri dacă apar evenimente neprevăzute în călătoria ta. Organizarea şi planificarea pe care o deprinzi din călătoriile tale te vor ajuta să-ţi creşti nivelul de productivitate de la job şi să devii mai eficient în viaţa ta de zi cu zi.

4. Managementul timpului

O să fii cu adevărat surprins să descoperi ce poţi să înveţi din călătoriile tale. Dacă mergi într-o vacanţă pe care vrei să o ţii minte toată viaţa ta, atunci îţi doreşti să obţii maximum din fiecare aspect al călătoriei tale.

Poate ţi se pare neobişnuit să te gândeşti la o vacanţă în care ţi-ai planificat foarte bine timpul, dar este un truc care îţi oferă mai mult timp pentru fiecare activitate, decât să te simţi mereu că eşti sub presiunea timpului.

Asta înseamnă să-ţi foloseşti managementul timpului şi să-ţi faci o listă cu priorităţi, un traseu pe care să-l urmezi şi o planificare detaliată a tuturor locurilor pe care vrei să le vezi în vacanţa ta.

5. Lucrul în echipă

Evident, asta nu se aplică dacă călătoreşti singur, dar dacă mergi cu câţiva prieteni sau un grup, va fi un factor important lucrul în echipă. Care sunt beneficiile?

Câte joburi ştii că sunt foarte bine plătite, unde lucrul în echipă este o aptitudine pe care angajaţii trebuie să o aibă?

Uneori este dificil pentru studenţii care au terminat o facultate să demonstreze ce experienţă au în domeniul în care vor să se angajeze. Însă lucrul în echipă este o aptitudine pe care poţi să o demonstrezi uşor, mai ales când ai deprins-o în călătoriile tale cu grupul.

6. Factorii de decizie

În cea mai simplă formă, planificarea unei vacanţe lungi sau a unei călătorii cu mai multe opriri este foarte importantă în luarea celor mai bune decizii.

Te confrunţi cu o multitudine de posibilităţi - pe ce rută să mergi, unde să te duci, cum să ajungi acolo, ce vrei să vezi când eşti acolo, cât timp doreşti să petreci acolo, etc.

 Din nou, la fel ca lucrul în echipă, pentru cei care au terminat o facultate sau vor să se angajeze, planificarea călătoriei este un exemplu major de a demonstra că stăpâneşti abilitatea de a lua decizii rapide şi eficiente.

7. Te cunoşti mai bine pe tine însuţi

Sunt bune şi câteva clişee pe care le poţi descoperi în călătoria ta, dar ţine minte că ele apar pentru că tu accepţi o provocare nouă. Una dintre cele mai mari beneficii ale călătoriilor este că ai mai mult timp de gândire, să te conectezi cu sinele tău şi de cele mai multe ori oamenii ajung să se cunoască mai bine pe ei însuşi.

Călătoriile te ajută să te înţelegi mai bine şi să îţi observi gândurile, emoţiile, trăirile şi gesturile tale care deobicei îţi oferă o idee mai bună despre unde să ajungi şi ce vrei să faci în viaţa ta. Nu este nimica rău să experimentezi şi latura spirituală în călătoriile tale.

Ceea ce înveţi din călătorii sunt aptitudinile de a rezolva problemele, de a gândi creativ, de a vizualiza, de a te adapta şi de a învăţa alte limbi. Totul depinde de tine. Călătoreşte cu mintea deschisă către nou şi o să-ţi îmbunătăţeşti viaţa pe toate planurile.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite