Sebastian Zachmann

Ziarist

PNL s-a angajat că nu va da OUG ca preşedinţii de CJ să fie aleşi indirect, în timp ce PSD a promis că se va mobiliza la moţiunea de cenzură, astfel încât să facă primul pas spre anticipate. Înţelegerea a funcţionat perfect. În continuare, PNL trebuie să abandoneze proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi, în timp ce PSD trebuie să NU voteze învestirea celor două guverne Orban pe care Klaus Iohannis le va propune

CCR a dat o decizie firească: preşedintele nu poate bloca activitatea Guvernului, iar Guvernul trebuie să primească reconfirmarea Parlamentului. Nu era nevoie de CCR, ci doar de bun-simţ politic, dar suntem în campanie elctorală, iar Iohannis şi Dăncilă sfidează Constituţia cu scopul de a merge de mână în turul doi la prezidenţiale.

O adolescentă a fost răpită, ucisă, tranşată şi dizolvată în acid. În acest timp, poliţiştii se învârteau în jurul porţii, iar premierul Viorica Dăncilă semna o nouă pagină din cartea naţională a nepotismului, instalându-l pe fiul lui Adrian Năstase în funcţia de consilier onorific al vicepremierului Mihai Fifor. România profundă, pe scurt.

Vezi mai multe