Târgu-Jiu: Expoziţie inedită în oraşul lui Brâncuşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Graficiana Ilina Schileru, originară din Gorj, absolventă a facultăţii de Arte Plastice Bucureşti şi membru activ al DanaArtGallery, îi invită pe gorjeni, mâine, la o expoziţie inedită.

Primul proiect constă în tehnică fotografică şi este intitulat „Portret de familie”, iar celălalt reprezintă partea grafică a expoziţiei şi se numeşte „Ritualuri”.

„Proiectele sale exprimă diversitatea şi varietatea identităţii culturale, sondează medii de existenţă, structuri sociale, cercetează obiceiuri şi cutume ale acestor medii. Expoziţia de la Târgu-Jiu se compune din două proiecte, unul realizat în tehnică fotografică, celălalt grafic. «Portret de familie», bazat pe fotografie, relevă ochiului contemporan o lume pe care urbanitatea a ales să o uite cu mult timp în urmă şi care funcţionează încă pe ideea de identitate prin legături de familie. Partea grafică a expoziţiei, «Ritualuri», transpune scene ritualice specifice canoanelor zonale din Gorj”, declară Vasile Fuiorea, preşedintele Uniunii Artiștilor Plastici din Târgu-Jiu.

Evenimentul va avea loc mâine, la ora 17.00, la Galeriile Uniunii Artiștilor Plastici din Târgu-Jiu.