Drumul către două cimitire dintr-un sat din Gorj, asfaltat doar până la cel ortodox. Restul, lăsat baltă VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Asfaltul a fost pus doar până la cimitirul ortodox                                                       Foto: Dan Pop

Sătenii  din Văleni, comuna Plopşoru, judeţul Gorj, care aparţin cultului penticostal sunt nemulţumiţi că drumul care duce către cimitir a fost asfaltat doar până în dreptul celui ortodox.

Cimitirele ortodox şi penticostal sunt alăturate, dar drumul asfaltat se termină exact în dreptul celui ortodox. Restul, o distanţă de doar câteva zeci de metri, până la cimitirul penticostal nu este asfaltat. 

Dan Pop, consilier local (ADN), spune că localnicii l-au sesizat îîn legătură cu această situaţie: 

„Localnicii s-au plâns lşi m-am deplasat acolo în urma sesizării făcute de un cetăţean. Am ridicat această problemă şi în Consiliul Local, dar domnul primar a menţionat că aşa a fost proiectul. Este vorba de o porţiun e de 30-40 de metri şi nu se poate face un asemenea abuz. Cimitirele sunt lipite. Le desparte doar un gard. A asfaltat până la limita dintre ele. Acolo s-a oprit. Cred că mai nevoie să mai asflateze o porţiune de doar 40 de metri. Până unde ar fi trebuit să asfalteze se şi termină uliţa respectivă şi se vede clar că a făcut rău intenţionat ceea ce a făcut“. 

Mai mult decât atât, consilierul local a constat că asfaltul este de proastă calitate: „Asfaltul este de toată jena. A ielit iarba prin el. S-a degradat. Am făîcur o sesizare către Inspectoratul de Stat în Construcţii şi încă nu am primit un răspuns oficial din partea lor“. 

Primar: Drumul nu este trecut în domeniul public

Petre Grigorie, primarul comunei Plopşoru (PSD), susţine că proiectul a fost întocmit pentru suprafaţa care a fost asfaltată şi că restul nu figurează ca drum public, astfel că nu poate să investească: 

„Când a fost făcut proiectul şi drumul a fost trecut la domeniul public, în urmă cu câţiva ani, nu exista cimitirul penticostal acolo. E vorba de zece metri. Nu am văzut atâta răutate în viaţa mea. Am făcut drumul cât este în proiect. Dacă la terminarea investiţiei este posibil să suplimentăm cumva, o să vedem la momentul respectiv. Nu poţi să investeşti să cheltuieşti pentru un obiectiv care nu este trecut în domeniul public. Constructorul realizează atât cât are în proiect şi este drum public. Dincolo este drum agricol care trece pe moşia lui Tătărăscu. Nu este drum clasificat. Ca să se poată investi, un drum trebuie clasificat în domeniul public şi asta se face prin Hotărâre de guvern. Cine plăteşte diferenţa?  Nu am nimic cu ei, deşi eu sunt ortodox. Sunt tot creştini. Facem cumva şi o să le facem drumul în viitor“. 

Vă mai recomandăm să citiţi:

Depozitul de deşeuri din Târgu Jiu ar putea fi redeschis. Garda de Mediu Gorj a fost notificată că investiţiile au fost realizate

Campionii la drumuri

Mai multe pentru tine:
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
CTP îl face praf pe Piedone, cu program cu tot: „Candidatul Parizer Usturoi” şi „rafala de agramatisme, fraze fracturate...”
Sorana Cîrstea, învinsă fără drept de apel de Iga Swiatek, în turul al treilea la Madrid. Ce a spus poloneza
Jobul plătit cu peste 2.000 de euro în România, dar nepopular printre tineri. „Ai și pauze de țigară și cafea, dar nu abuza”
Macron creionează o nouă viziune despre Europa: „Regulile jocului s-au schimbat”
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Liberalul Costel Alexe: „Orice zi cu Marcel Ciolacu în funcţia de premier e o jignire la adresa Iaşiului şi a Moldovei”
Ingredientele pe care trebuie să le pui în apa ouălelor de Paște, pentru ca să nu se mai spargă. Se regăsesc în bucătăria fiecărei gospodine
O femeie va fi judecată după ce și-a furat propria mașină de la amanet. Banii primiți nu au fost de ajuns
Tânărul care a primit premiul „Studentul român al anului în străinătate”. „Subliniază importanța cercetării mele“