Circulaţia, posibilă doar între orele 11.00 şi 16.00

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria încearcă să impună noi reguli în oraşul paralizat de lucrările la reţeaua de apă şi canalizare, de betonare sau de plombare a gropilor.

Gospodarul-şef le-a cerut firmelor angajate pe şantierele ISPA să lucreze doar între orele 06.00-11.00 şi 16.00-21.00, când circulaţia pe arterele principale nu este atât de intensă. „Am solicitat să se lucreze după un program prelungit, dar şi în zilele de sâmbătă, pentru că suntem interesaţi mai ales în Centru să fluidizăm traficul“, a declarat Ion Lungu, primarul Sucevei.


Haos până în octombrie


Intervalul 11.00-16.00, rămas liber pentru circulaţie, nu se suprapune însă cu orele de vârf de la primele ore ale dimineţii, când sucevenii se îndreaptă spre muncă, şi nici cu cele de după-amiază, când se întorc. Oamenii sunt deja exasperaţi de ambuteiajele care se produc în aceste momente ale zilei. „Stau în Suceava de 30 de ani, dar n-am mai văzut aşa ceva. Ieri am traversat podul Iţcani în 40 de minute. Nu mai spun cât mi-a mai trebuit până am ajuns în Centru, aproape o oră jumătate“, s-a arătat indignat Dumitru Sofronie, şofer.


Edilii le cer şoferilor să mai aibă răbdare până în august, când se vor termina lucrările la canalizare. Aducţiunile de apă vor dura cel puţin până-n octombrie. „Ştim că disconfortul este foarte mare, însă sperăm că lucrările vor fi gata cât de curând, mai cu  biciul, mai cu zăhărelul. Ne bucurăm că nu avem probleme cu plăţile. 65-70% din lucrările ISPA sunt finalizate“, a mai spus Ion Lungu.