Ultimele inovaţii în agricultură. Ziua Grâului Bărăgan are loc la ferma Telehuz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ziua Grâului Bărăgan are loc pe 26 mai, la Mărculeşti FOTO FarmForum

Pe 26 mai, agricultorii, dar şi pasionaţii care doresc să afle tainele culturilor de păioase sunt aşteptaţi la ferma societăţii Telehuz Agriserv Mărculeşti. 56 soiuri de cereale păioase sunt pregătite pentru a fi prezentate fermierilor.

Ziua Grâului Bărăgan 2022, organizată în Ialomiţa, se vrea a fi o nouă sărbătoare pentru fermierii din zona de sud-est a României, după succesul Zilei Grâului de anul trecut.

În cadrul evenimentului vor fi prezentate 56 de soiuri de păioase de ultimă generaţie grupate în 44 loturi de grâu şi 12 loturi de orz. Aici, agricultorii vor găsi ultimele inovaţii în ceea ce priveşte genetica şi noile tehnologii ale culturilor de grâu şi orz.

În condiţiile unei acute lipse de precipitaţii va fi interesant de aflat ce soiuri s-au potrivit mai bine în condiţiile secetei prelungite din toamnă, a lipsei zăpezii peste iarnă şi a zilelor deja caniculare din primăvară.

În cadrul evenimentului Ziua Grâului Bărăgan 2022, eveniment susţinut de partenerul principal Corteva Agrisciense, îşi vor expune produsele 12 companii producătoare de seminţe.

Lipsa precipitaţiilor, o mare problemă

Organizatorii au avut grijă să ofere condiţii egale tuturor soiurilor cultivate în loturile demonstrative. Întreaga platformă a fost semănată în aceleaşi condiţii, fertilizarea şi tratamentele cu produse fitosanitare fiind aplicate conform aceleiaşi strategii pe toată suprafaţa cultivată.

„Întreaga platformă a fost semănată în aceleaşi condiţii, iar tratamentele cu produse fitosanitare se aplică conform aceleiaşi strategii pe toată suprafaţa.

Compania Corteva furnizează toate produsele necesare pentru asigurarea protecţiei împotriva bolilor, dăunătorilor şi în ceea ce priveşte controlul buruienilor. În platforma Ziua Grâului Bărăgan, în cea de a doua jumătate a lunii mai 2022 putem spune că deşi loturile sunt într-o stare relativ bună, începem să ne confruntăm cu efectele aduse de lipsa precipitaţiilor, frunzele fiind uşor răsucite.

În momentul de faţă, presiunea impusă de boli şi dăunători este relativ redusă însă aplicarea tratamentului numărul doi este recomandată pentru protejarea ultimelor etaje foliare, astfel fiind asigurată eradicarea atacurilor de boli aflate în fază incipientă precum şi prevenţia apariţiei acestora pe termen lung”, au anunţat organizatorii.

Evenimentul are loc la ferma lui Costin Telehuz, fost preşedinte al Asociaţiei Cultivatorilor de Cereale şi Plante Tehnice din Ialomiţa, şi ex-secretar al Consiliului Director al Asociaţiei Producătorilor de Porumb din România. În prezent, acesta este secretar de stat în Ministerul Agriculturii. Costin Telehuz şi fratele său lucrează 630 de hectare de teren agricol în Bărăgan şi au apelat la tehnologie performantă pentru a avea producţii record.

Vă recomandăm să citiţi şi:

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Ruşii au ocupat Svitlodarsk, în regiunea Doneţk. Rinat Akhmetov dă în judecată Rusia pentru distrugerea Azovstal

Ce conţine „Ghidul de informare generală” pentru pastilele de iod, utile în caz de incident nuclear. Acestea vor fi distribuite prin farmacii