Slatina: Un urs de la Grădina Zoologică a ajuns la Zărneşti, urmează alţi doi şi lupoaica

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Urşii îşi petrec ultimele zile la Slatina

Ultimele animale de la Grădina Zoologică Slatina vor părăsi spaţiul în această săptămână. Este vorba de doi urşi şi o lupoaică, unul din urşi ajungând ieri în Rezervaţia Zărneşti.

Marinică a devenit ieri al 54-lea urs al Rezervaţiei Zărneşti. După 14 ani petrecuţi la Slatina, ursul s-a mutat în noua casă, urmând ca zilele acestea să-i fie aduşi şi ceilalţi doi colegi. „Nu ştim când pleacă ceilalţi doi urşi şi lupoaica. Cei de la Asociaţia de Protecţie a Animalelor „Milioane de Prieteni“ ne anunţă în ziua când pot efectua transportul. Un urs a plecat ieri, iar restul animalelor vor pleca la Zărneşti până la sfârşitul săptămânii”, declară Mirela Pătru, director Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Primărei Slatina. Deşi preşedintele asociaţiei care administrează rezervaţia de urşi a declarat că la Slatina „aceste animale mor de foame pentru că, după închiderea grădinii zoologice, nimeni nu s-a mai gîndit şi la ele”, directorul Pătru spune că patrupedele au fost bine îngrijite: „Nu le-am lăsat să moară de foame. Acest lucru îl atestă facturile de pâine şi carne. Am ţinut ursul nemâncat o zi, la îndemnul asociaţiei, pentru a nu folosi tranchilizant şi a-l ademeni la transferul dintr-o cuşcă în alta”.
Grădina Zoologică Slatina a intrat în conservare, urmând să fie transformată într-un parc expoziţional. Proiectul, cu o valoare de 4,2 milioane lei (75% finanţare guvernamentală, 25% contribuţia consiliului local), prevede extinderea suprafeţei actuale de trei hectare, la cinci hectare.