Sibiu: Banditul de la Mediaş prins din întâmplare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alin Matiu avea la el pistolul şi hainele care îl încriminau

Autorul jafului armat de la benzinăria Euroil din Mediaş şi-a petrecut Crăciunul în arestul Poliţiei, după ce a fost identificat chiar în dimineaţa de Ajun, fiind surprins în flagrant furând motorină dintr-un TIR.

Aşa cum s-a dovedit mai târziu, Alin Matiu, în vârstă de 23 de ani, din Ighişu Nou era la al doilea furt  de motorină în această lună. Poliţiştii medieşeni aveau o  plângere pentru o astfel de faptă, din noapte de 9 spre 10 decembrie, cu autor necunoscut.Sigur că nu va fi prins, tânărul a vrut să mai dea o lovitură ca să facă rost de bani dar un trecător l-a observat în timp ce scotea motorina din rezervorul TIR-ului şi a anunţat Poliţia. Anchetatorii l-au luat pe sus pe Matiu şi când i-au controlat maşina, au descoperit în ea hainele cu care era îmbrăcat luna trecută când a atacat benzinăria şi pistolul cu gaz pe care l-a folosit ca să-i ameninţe pe casieri. Tânărul a fost reţinut şi va fi cercetat pentru furt calificat şi tâlhărie.


Jaf de 1300 de lei
Mascat  şi înarmat cu un pistol cu gaze, Alin Matiu a năvălit în dimineața zilei de 10 noiembrie, în benzinăria Euroil de la ieșirea din Mediaș spre Sighișoara. Din păcate pentru el, nu a prea avut ce să jefuiasca, pentru că în casa benzinăriei nu erau decât în jur de 1300 de lei. Tânărul a urlat la angajatul staţiei să scoată toţi banii din casă, iar ca să fie şi mai convingător, a tras un foc de armă spre rafturi. Angajatul intrase împreună cu un coleg în tura de noapte cu casa goală, şi nu a prea avea ce să-i dea. Tânărul a luat ce a găsit şi a dispărut, toată scena fiind surprinsă de camerele de luat vederi din benzinărie. Autorul nu a putut fi însă identificat, norocul poliţiştilor fiind că acesta nu s-a potolit.