Evaluare Naţională 2015 Sibiu. Elevii spun că subiectele la matematică au fost simple: „Am crezut că o să fie mai greu, a fost lejer“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Ureche a ieşit după o ora din sala de examen

Elevii sibieni spun că subiectele de la matematică din cadrul examenului de evaluare naţională 2015 au fost mult mai uşoare decât s-au aşteptat.

Pentru că subiectele de la evaluare naţională 2015 la matematică au fost, spun ei, uşoare, mulţi elevi au ieşit din examen după prima din cele două ore avute la dispoziţie. 

Elevii au primit corpurile rotunde şi piramida, iar cei care au susţinut proba la matematică de la Evaluarea Naţională 2015 spun că subiectele au fost uşoare. De asemenea, ei au mai avut o problemă cu un dreptunghi cu două triunghiuri în el, au avut de calculat aria şi unghiurile, iar la algebră au avut de rezolvat exerciţii cu funcţii.

"A fost uşor, nu a fost prea greu, simple. Mă aşteptam să fie mai greu, la notă mă aştept la un 8", a spus la ieşirea din examen Ştefan Ganea, un elev care a susţinut proba la şcoala generală de pe strada Spartacus. Şi Adrian Ureche a ieşit optimis din examen. "A fost destul de uşor, am crezut că o să fie mai greu, a fost lejer", a spus Adrian Ureche. 

Subiecte matematică Evaluare Naţională 2015. Noţiuni în plus faţă de anul trecut

În 2015, spre deosebire de anii trecuţi, absolvenţii de clasa a VIII-a au avut mai mult de învăţat pentru Evaluarea Naţională. Asta după ce Ministerul Educaţiei a modificat programa pentru examen, în toamna anului trecut. Astfel, proba de Matematică a inclus noţiuni suplimentare faţă de examenele de anul trecut, cum ar fi ecuaţia de gradul al II-lea, la algebră, sau corpurile rotunde şi trunchiul de piramidă, la geometrie.

Evaluare Naţională 2015. Când se afişează rezultatele provizorii

Pe 26 iunie se afişează rezultatele provizorii ale examenului, urmând ca în aceeaşi zi elevii nemulţumiţi de note să depună contestaţii. Rezultatele finale ale Evaluării Naţionale vor fi publicate în ultima zi a lunii iunie.

Iar emoţiile absolvenţilor de gimnaziu nu se sfârşesc aici. În perioada 3-7 iulie, ei trebuie să completeze opţiunile pentru liceu, repartizarea urmând să fie făcută în funcţie de media de admitere, compusă din media de la Evaluarea Naţională, în proporţie de 75 la sută şi din mediile anilor de gimnaziu, care cântăresc 25 la sută. În final, elevii vor afla unde îşi continuă studiile în următorii patru ani, pe data de 15 iulie.

Rezolvări subiecte matematică Evaluare Naţională 2015

Adevărul oferă rezolvări pentru subiectele de la matematică, propuse la Evaluare Naţională 2015. Vă rugăm să consultaţi acest articol:

Evaluare Naţională 2015 - Rezolvare subiecte matematică

Vă mai recomandăm: 

Povestea fascinantă a medicului român care a reformat sistemul de stat fără un ban de la buget: Livia Ognean, îngerul copiilor născuţi de câteva sute de grame

Medicul neonatolog Livia Ognean (46 de ani) a reuşit să mobilizeze colegi, părinţi şi oameni obişnuiţi pentru a schimba în bine viaţa unor copii de numai câteva sute de grame, internaţi la terapie intensivă neonatală în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Totul prin forţe proprii, independent de statul român.

Tizii sibieni ai unor politicieni celebri – strungarul Adrian Năstase, inginerul Ludovic Orban şi tâmplarul Mihai Ungureanu

Trei sibieni sunt posesorii unor nume cu rezonanţă în viaţa politică: Adrian Năstase, Ludovic Orban şi Mihai Ungureanu. Oamenii povestesc amuzaţi ce glume se fac pe seama lor, dar şi cum îşi văd celebrii tizi de la Bucureşti.

Satul unde nu s-a mai născut nimeni de 27 de ani. Povestea celor 12 oameni care mai trăiesc în Gherdeal: „Saşii au plecat în Germania, românii – sub brazi“

Ultima nuntă în satul sibian Gherdeal a avut loc în 1987, iar ultimul copil s-a născut aici în 1988. Din comunitatea înfloritoare de altădată, care număra 300 de suflete de români şi de saşi, acum au mai rămas doar 12 locuitori, şi toţi trecuţi de 50 de ani. Amintirile lor au rămas închise în cutii cu fotografii alb-negru.