Inedit: Satu Mare, păzit de Poliţia Ecologică
0Două echipaje mobile ale Poliţiei Ecologice patrulează, de astăzi, în municipiu. Misiunea Poliţiei Ecologice este aceea de a depista şi amenda sătmărenii care aruncă deşeuri în locuri nepermise. Poliţia Ecologică funcţionează, începând de astăzi, în Satu Mare. Patru politişti, care au la dispoziţie două autoturisme cu inscripţia „Poliţia Ecologică“, vor verifica depozitarea în condiţii legale a deşeurilor în
„Poliţiştii eco“ le vor da amenzi celor care aruncă deşeuri în locuri nepermise şi vor controla modul în care firmele îşi depozitează deşeurile. Una dintre principalele misiuni ale patrulelor ecologice va fi prinderea în flagrant a persoanelor care creează depozite clandestine de gunoaie. „Patru angajaţi ai Poliţiei Locale au fost detaşaţi în cadrul acestui compartiment şi vor lucra în colaborare cu angajaţii <Florisal>“, a declarat Florin Găzdac, şeful Poliţiei Locale Satu Mare. Potrivit acestuia, poliţiştii ecologişti vor fi nemiloşi. „Amenzile sunt usturătoare, pot ajunge la 800 de lei pentru persoanele fizice. Echipajele vor patrula în două schimburi pe zi, în întregul municipiu pe ambele maluri ale Someşului“, a mai spus Florin Găzdac.
Poliţişti cu şofer
Poliţiştii locali din ineditele patrule vor fi însoţiţi de angajaţi ai „Florisal“. Firma locală de salubrizare a pus la dispoziţia municipalităţii două autoturisme Logan, echipate nu doar cu girofar, ci şi cu... şoferi. „Am sprijinit proiectul Primăriei Satu Mare şi am pus la dispoziţia Poliţiei Ecologice două autoturisme. Noi vom asigura costurile de întreţinere, cele de combustibil, dar şi salariile şoferilor“, a spus Vasile Puşcaş, administratorul „Florisal“, care crede cu tărie în succesul implementării acestui proiect la Satu Mare. „Acest sistem se practică şi în alte mari oraşe din ţară. Va fi unul benefic pentru Satu Mare. Amenzile usturătoare îi vor disiplina pe cei care aruncă gunoaiele aiurea. Trebuia reglementată această chestiune, pentru că inclusiv în jurul punctelor de colectare este un dezastru“, a adăugat Puşcaş.
Dispecerat cu permanenţă
Sătmărenii pot reclama persoanele care aruncă deşeuri în locuri nepermise prin intermediul dispeceratului permanent. „Sunt două numere de telefon disponibile în cadrul dispeceratului Poliţei Ecologice: 0261-727.020 şi 0261-717.026. Echipajele Poliţei Ecologice vor prelua reclamaţiile sătmărenilor“, a completat Florin Găzdac. Poliţia Ecologică va face controale inclusiv în incinta societăţilor comerciale, unde există reclamaţii în ce priveşte protecţia mediului.