Reşiţa: Femeile tari din Banat fac afaceri pe criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Femeile tari din Banat fac afaceri pe criză

Femei din şase judeţe se pregătesc să le dovedească bărbaţilor că pot pune pe picioare o afacere de anvergură.

Reşiţencele se şcolesc pentru a face faţă bărbaţilor în lumea aprigă a afacerilor, acolo unde cel mai puternic rezistă.
Reprezentantele sexului frumos  sunt decise să arate că pot fi cel puţin egale sau mai bune decât bărbaţii. Ele participă, la fiecare sfârşit de săptămână, la cursurile Şcolii de Antreprenoriat. Livia Muntean locuieşte în Reşiţa şi, de când se ştie, s-a ocupat de birotică.

La fel de pricepute ca şi bărbaţii


Aceasta a coordonat activitatea mai multor magazine. Livia este una din cele 24 de femei de afaceri care i-au parte la cursurile Şcolii Antreprenoriale. „Cursul acesta este bine venit, mai ales pentru tinerele care îşi doresc să pună pe picioare o afacere.

Chiar şi eu am avut câte ceva de completat. Eu consider că nu trebuie să mai existe acea părere că femeile nu sunt la fel de pricepute ca bărbaţii. Noi nu ne lăsăm niciodată bătute şi eu personal sunt foarte optimistă şi sper într-o redresare economică. În cadrul acestor cursuri, chiar am venit cu o nouă idee de afacere. Îmi doresc să deschid o cafenea de lux prin franciză”, a spus antreprenoarea.

Afaceri cu frumuseţe

Ideile pe care cursantele le-au detaliat în cadrul planului de afaceri sunt diferite. „Proiectul care se derulează la centrul teritorial din Reşiţa îşi doreşte să aducă femeile pe acelaşi nivel cu bărbaţii. Propunerile cu care au venit reşiţencele sunt din domeniul servicilor publice, cosmetică, patiserie, grădiniţe. Acest curs presupune un schimb de idei. La fiecare curs avem invitat câte un expert care stă de vorbă cu participantele”, a spus Venera Rîndaşu, coordonator teritorial al proiectului.

Domeniul IT, invadat de femei

Un alt exemplu de femeie care a reuşit într-un domeniu aparent al bărbaţilor este reşiţeanca Crina Govor. „Cred că ne-am câştigat un  loc bine meritat. Eu am o gândire pozitivă şi constructivă. Nu există «nu pot», ci doar «nu vreau». Trebuie să venim cu idei şi să nu avem reticenţe când vedem că un domeniu este predestinat bărbaţilor”.