Ploieşti: Camelia Mihai este printre cei mai rapizi factori poştali din Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Are deja nouă ani de participare la competiţiile sportive dedicate angajaţilor din Poşta Română. La fiecare marş, a ocupat un loc pe podium.

Are 38 de ani şi de aproape un deceniu este angajata oficiului poştal din localitatea prahoveană Comarnic. "Eram în căutarea unui loc de muncă, după ce zece ani am lucrat în comerţ. Un factor poştal m-a anunţat că vrea să plece şi am spus că e cazul să-mi încerc norocul şi să ajung eu în locul lui. Am avut baftă", povesteşte Camelia.

A participat la prima competiţie sportivă dedicată factorilor poştali în 2001, an în care a obţinut un loc pe podium. A obţinut un loc întâi la faza judeţeană a marşului poştaşilor, mai multe locuri doi şi trei la fazele regionale şi un loc şase la un concurs naţional de profil. "La început erai obligat să participi la asemenea competiţii. După vreo doi ani, am mers de bunăvoie, mai ales că îmi place concursul Mersul pe jos este cel mai sănătos. Zilnic străbat 15 kilometri, la picior, în sectorul meu de lucru.  Şi gândiţi-vă că eu car după mine o tolbă cu scrisori, facturi şi alte cele, cu o greutate ce depăşeşte uneori limita de cinci kilograme. Nu e deloc uşor, mai ales că lucrez într-o zonă de munte, cu teren accidental" susţine poştăriţa.

 

Mersul pe jos ajută la slăbit

Camelia Mihai spune că nu a fumat niciodată şi că nu a fost deloc bolnavă până acum. Are o alimentaţie sănătoasă, bazată pe fructe şi legume din producţia proprie. Găteşte fără grăsimi şi preferă să consume plăcinte preparate în locul casă celor cumpărate din magazin. 

"Nu m-am îngrăşat niciodată pentru că fac sport zilnic.  Recomand femeilor care au probleme de greutate să nu dea banii la tot felul de saloane de fitness, ci să facă mişcare, în natură, să meargă pe jos, dacă nu pot alerga. Este cel mai indicat exerciţiu fizic pentru a scăpa de kilogramele în plus. Şi să aibă mare grijă la produsele alimentare pe care le consumă", este de părere angajata oficiului poştal din Comarnic.

Mărşăluieşte pentru a-şi cunoaşte noii colegi

Îi place să participe la Marşul Factorilor poştali pentru că acolo, spune ea, are posibilitatea să-şi cunoască mai bine colegii din judeţ. "Este un concurs la care merg de plăcere, nu pentru premii. Mărşăluim pe distanţa de 3000 de metri, după care vine partea frumoasă. Mai ales când ne întâlnim la Ploieşti, sute de factori poştali, este ceva de vis. Stăm de vorbă relaxaţi despre problemele noastre, ne cunoaştem şi noii colegi de breaslă. Suntem o mare familie şi să ştiţi că ne înţelegem foarte bine între noi. Nu prea există invidie şi duşmănie ca la alte locuri de muncă. Pentru mine este job-ul ideal", explică Camelia.

Întrebări şi răspunsuri

Ce calităţi trebuie să ai pentru a fi un bun factor poştal?

"Trebuie dă dai dovadă de diplomaţie şi discreţie în discuţiile pe care le porţi cu oamenii, şi să nu-ţi lipsească curajul. Eu sunt un om deschis, descurcăreţ, optimist şi mă înţeleg foarte bine cu toată lumea din Comarnic. Oamenii îmi simt lipsa când plec în concediu"

Este riscantă meseria pe care o aveţi?

"Da, se ştie că unii factori poştali au avut de-a face cu infractori, mai ales când au asupra lor sume de bani şi lucrează în zone cu risc crescut de infracţionalitate. Trebuie să te descurci în orice situaţie. Eu am norocul am o zonă foarte liniştiă, cu oameni calzi şi muncitori"

Ce-i place

Cameliei îi place foarte mult să gătească plăcinte de casă, prăjituri şi fripură la cuptor. În timpul liber se uită la televizor, la ştiri, filme şi la desene animate, împreună cu fetiţa sa de numai doi ani.

Ce nu-i place

"Nu-mi plac persoanele băgăcioase, care vor cu tot dinadinsul să afle ce face vecinul sau colegul. Nu înţeleg această curozitate, răutate, care denotă lipsa bunului simţ", spune Camelia.

Profil

 

Născută

22 iulie 1972. comuna Şirna, Prahova

Studii

Liceul Economic Ploieşti

Familie

Căsătorită, are doi copii

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos