Cele mai rare flori din lume. Ce plantă exotică se deschide doar o dată la 3.000 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Orhideea Fantomă poate trăi în subteran ani de zile FOTO en.wikipedia.org

Dintre cele peste 270.000 de specii de flori răspândite pe tot mapamondul, doar câteva au fost catalogate cu titulatura de cele mai rare din lume şi cu poveşti foarte interesante.

Liana de jad este cunoscută pentru culoarea ei spectaculoasă de turcoaz, culoare extrem de rar întâlnită. Floarea este polenizată de lilieci, care atârnă cu capul în jos pentru a bea nectarul. Aceste flori rare, se pot întâlni extrem de rar în sălbăticie şi sunt considerate a fi ameninţate de defrişări în habitatul lor natural din Filipine.


FOTO Huff.ro

Găsindu-se doar în Gibraltar, floarea Campion a fost considerată dispărută de către comunitatea de ştiinţă în 1992, când nu mai era nicio urmă a ei. După doi ani, în 1994, a fost descoperit un singur exemplar, de către un alpinist care făcea drumeţii pe stâncile înalte ale Gibraltarului. A fost apoi dusă la Banca de seminţe Millenium şi specia creşte acum la Grădina Botanică din Gibraltar, dar şi la Grădina Botanică Regală din Londra.


FOTO bulbs.com

Youtan Poluo este una dintre cele mai rare flori din lume. A fost descoperită de un fermier chinez pe nume Ding, care a găsit-o crescută printre ţevile sale, iar mai târziu de un călugăr chinez, care a găsit-o sub maşina lui de spălat. Misterioasa floare Youtan Poluo este alcătuita din 28 de piese minuscule, flori mici şi albe frumos mirositoare, care măsoară aproximativ un milimetru. Floarea este de asemenea, menţionată în scriptura budistă şi experţii botanici spun că floarea se deschide o dată la 3000 de ani.


FOTO LinkedIn

Ce floare creşte doar pe un teren de golf

O orhidee salbatică foarte rară, găsită în Europa, Papucul Doamnei galben şi mov creşte acum în Marea Britanie, dar într-o singură locaţie: pe un teren de golf. A fost sub protecţie strictă încă din 1917. O singură floare poate fi vândută pentru 5.000 de dolari în America, dar e destul de greu să o vinzi deoarece planta este foarte greu de înmulţit. Seminţele florii nu oferă hrana pentru floare şi astfel trăieşte într-o relaţie simbiotică cu un anumit tip de ciupercă ce o hraneşte. Odată ce planta atinge maturitatea, ciuperca pleacă de pe planta adultă.


FOTO 9am.ro

Nu numai că este rara, dar este şi fascinanta; floarea Orhidee Fantomă nu are frunze şi nu foloseşte fotosinteza pentru a se hrăni. Aceasta are nevoie de o ciupercă specifică care să fie în contact cu rădăcina ei ca să o hrăneasca. Orhideea Fantoma poate trăi în subteran ani de zile şi poate fi găsită numai în pădurile din Cuba. Florile emana un miros parfumat şi înfloresc între lunile iunie si august.

Floarea de ciocolată este originară din Mexic şi s-a extins în sălbăticie de peste 100 de ani. Florile sunt de un maro foarte închis şi cresc până la un diametru de 3-4 cm. Cum sugerează şi numele, floarea de ciocolată emite vara un parfum delicios de vanilie.


FOTO Alexandra Ghiţă