Iaşi: Profesoara copiilor înecaţi, audiată din nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesoara Elisabeta Mincior, cea care trebuia să-i supravegheze pe cei doi copii care au murit înecaţi în august 2009 la Eforie Sud, va ajunge din nou în faţa anchetatorilor.

Cadrul didactic, cercetat pentru ucidere din culpă, va trebui să explice din nou poliţiştilor constănţeni condiţiile în care s-a produs tragedia din vara anului trecut.

„A fost începută urmărirea penală în cauză pentru ucidere din culpă. Dosarul va fi trimis Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa“, a declarat subinspector Radu Croitoru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.

S-au întors la catedră

La dosar au fost ataşate şi rezultatele necropsiilor celor doi copii.

Ancheta care o vizează pe profesoara Elisabeta Mincior a început în septembrie 2009, la scurt timp după ce poliţiştii au concluzionat că ieşeanca se face vinovată de neglijenţă. Cei doi elevi înecaţi, Mirel Enache (14 ani) şi Adrian Roşu (13 ani), care învăţau la şcoala din localitatea Ciorteşti, erau supravegheaţi de cadrul didactic, dar şi de alte două profesoare.

Paraschiva Smoc, director al şcolii din Ciorteşti, şi-a pierdut iniţial postul în urma accidentului pentru că a semnat pentru plecarea în tabară a celor doi copii. Ulterior, a fost repusă în funcţie printr-o decizie a Ministerului Educaţiei din februarie 2010.

Celălalt cadru didactic implicat în anchetă, Aida Zahariea, directorul şcolii din localitatea ieşeană Şerbeşti, predă şi ea în continuare.