Pe ger şi viscol, fotbal pe terenuri acoperite
0Primul dintre ele, apărut pe şoseaua Prieteniei, a fost dat în folosinţă în 2009, şi a devenit cunoscut sub numele de „La Balon” datorită formei acoperişului. Acum un an a apărut şi cel de-al doilea, pe şoseaua Ghizdarului, cu o formă şi un teren asemănător.
Alături de „fotbal pe teren acoperit”, în complexul de la „balonul” de pe şoseaua Prieteniei, se mai poate juca tenis de câmp şi tenis de masă. De asemenea, cei interesaţi poti urmări meciuri la un televizor montat într-un minibar şi pot servi o cafea sau o ciocolată caldă. „După o săptămână obositoare, ne echipăm şi ieşim la fotbal. Uneori ne strângem foarte mulţi şi formăm câte trei echipe. Toţi avem peste 20 de ani, iar majoritatea lucrează” spune Viorel, un tânăr tapiţer care a venit cu gaşca la terenul acoperit de pe şoseaua Prieteniei. „În general ne luăm două ore. Ne facem încălzirea pentru club. Oraşul ne oferă puţine alternative de distracţie” continuă giurgiuveanul care afirmă că întotdeauna meciurile se joacă „pe bune”. „Uneori mai jucăm şi cu persoane mai în vârstă. Sunt ei bătrânei şi nu prea aleargă, dar le au cu pasele de pe loc” se amuză Viorel care spune că din punct de vedere al calităţii, suprafeţele de joc de pe cele două terenuri acoperite din municipiu sunt asemănătoare. „Mocheta de-aici este mai tare, în cealaltă parte este mai moale şi mai înaltă” spune Viorel.
Şi cluburile apelează la „baloane”
Cele două terenuri de fotbal acoperite nu îi atrag doar pe giurgiuvenii dornici de distracţie ci şi pe fotbaliştii care vor să se antreneze. Seniorii şi mai ales juniorii cluburilor sportive din municipiu vin şi fac mişcare atunci când terenurile obişnuite devin impracticabile. Anul trecut spre exemplu, din cauza faptului că zăpada acoperise atât cele două terenuri de antrenament din complexul „Marin Anastasovici” cât şi pe cel din Port, fotbaliştii de la Dunărea (actuala Astra II) au încins o miuţă chiar pe sinteticul de pe şoseaua Prieteniei. „Ştiu că mai veneau fotbaliştii pe-aici şi jucau. I-am provoca noi la un meci direct, căci avem ambiţie. Nu cred însă că am putea face faţă din punct de vedere fizic mai mult de 20 de minute. Ei sunt totuşi fotbalişti” mai spune amuzat Viorel înainte de a intra pe terenul de la „balon”.
ORAR ŞI PREŢURI:
Cele două terenuri acoperite din oraş pot fi închiriate contra sumei de 100 de lei pe oră, intervalul orar în care acestea pot fi folosite fiind zilnic, între 8.00 – 24.00. În complexul de pe şoseaua Prieteniei, o oră de tenis de masă costă 15 lei, iar atunci când vremea o permite, cele patru terenuri de tenis de câmp pot fi închiriate cu sume cuprinse între 20 şi 30 de lei fiecare.