Valentina Lazăr a transformat pasiunea pentru face-panting în afacere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru început, a fost o slujbă inedită în timpul facultăţii, iar după trei ani, face-paintingul a devenit pasiunea prin care îşi câştigă existenţa. Talentul cu care a fost înzestrată a fost descoperit, pe vremea când avea doar câţiva anişori, de mama ei. Cu toate acestea, cariera Valentinei Lazăr a început cu mult timp mai târziu.

Abia după ce am terminat şcoala generală, părinţii mei au decis să urmez cursurile Liceului de Artă, secţia Grafică. Mi-a plăcut ce am învăţat, însă nu mă vedeam în faţa şevaletului motiv pentru care am continuat cu Teoria artei, o altă pasiune de a mea", spune Valentina.
Tânăra declară că urmărul pas în cariera sa profesională îl constituie un master în domeniul decoraţiunilor interioare.


A pictat mii de oameni

Valentina Lazăr reuşeşte „să aducă", deopotrivă, pe chipul copiilor şi al părinţilor, cele mai îndrăgite personaje de poveste prin face-painting (în traducere, pictura feţei). Asta face tânăra gălăţeancă de circa doi ani şi jumătate.


Primul meu job din facultate a fost cel de animator la o firmă de profil din Bucureşti. Când am intrat în sala unde avea loc o petrecere pentru copii, mi-am spus că o să fiu cea mai bună. La început nu a fost deloc aşa, ba chiar pot spune că am fost groaznică, însă, în timp, cu multă muncă, am reuşit", îşi aminteşte Valentina.
Dragostea faţă de copii şi de artă au ajutat-o, iar astăzi are propria sa firmă de animaţie înfiinţată în Galaţi.
Organizez petreceri pentru copii. Fac tot ce mi se cere. De la face- painting, animaţie cu clovn, până la împletit baloane", povesteşte Valentina.
Până în prezent, tânăra gălăţeancă a pictat mii de oameni, de la micuţi de doar câteva săptămâni până la bunicuţe de 70 de ani.


„Fetiţele vor să fie prinţese, iar băieţii piraţi şi monştri. Am pictat travestiuri şi sub formă de iepuraş, broască, spiderman, superman, pisicuţă, zână, unicorn", ne-a mai spus Valentina.
Talentul ei a impresionat mulţi gălăţeni, iar unii i-au cerut să le picteze pereţii camerelor de acasă sau de la serviciu.
„Am pictat pereţii unei grădiniţe cu scene din poveşti sau pereţii unui coafor cu imagini din Egiptul Antic. Odată mi s-a cerut chiar să pictez chiar şi un tanc pe peretele unei sufragerii", a adăugat artista.


A creat şi mii de accesorii
Nu şi-a închipuit că va ajunge să picteze pe mărgele, însă asta face de aproape trei ani, astfel încăt, acum, nici nu poate estima numărul accesoriilor create pentru rude, prieteni sau pentru clienţii săi.


Microbul" l-am luat de la o colegă de facultate, care se ocupa cu confecţionarea de podoabe. Mi-a dat să creeez şi eu ceva şi de atunci am început să fac şi asta. Tot timpul îmi place să aduc ceva nou. De exemplu, am început să aplic aţă de cusut peste pictură", explică artista.

Profil
Născut: 28.03. 1987, Galaţi
Studii: Facultatea de Istoria Artei Bucureşti
Stare Civilă: necăsătorită
Ocupaţie: Liber profesionist

Ce-i place
Îmi plac copii şi oamenii cinstiţi, îmi place să dansez şi să creez. Pentru că am urmat Liceul de Artă, îmi place să pictez, de aceea viaţa mea este de neconceput fără penel. Am început cu partea teoretică însă tot la practică am ajuns. Îmi place să iubesc. Iubesc oamenii, animalele, natura. Şi îmi pare rău că nu ţinem mai mult la ceea ce ne înconjoară.
Ce nu-i place

Nu-mi place să mă trezesc foarte devreme. Nu sunt „funcţională" dimineaţa. Nu-mi place că ne vindem prea uşor, noi românii. Se pare că ţara noastră a devenit un fel de „coş de gunoi" al Europei. Nu-mi place că oamenii nu aleg calitatea, preferă să cumpere lucruri ieftine şi de proastă calitate.

Întrebări şi răspunsuri
Ce culori foloseşti în picturile tale?
Îmi plac foarte mult culorile turcoaz şi ciclam şi asta se vede şi în lucrările mele. De asemenea, am început să folosesc foarte des şi la pictura pe mărgele, elemente caracteristice face-paiting-ului. Asta pentru că m-am îndrăgostit de acest tip de artă.
Care a fost cel mai în vărstă şi cel mai tânăr „model" pe care l-ai pictat?
Am pictat pe faţă o doamnă de 60-70 de ani. Am fost chemată să organizez petrecerea nepoatei sale şi a dorit să fie şi ea pictată pe faţă. Cel mai tânăr model, a fost un băieţel de doar câteva săptămâni. În general, oamenii vor să se picteze, însă se tem de ceea ce vor crede ceilalţi despre ei.