Trei firme străine sunt interesate să investească în Zona Liberă Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădire în construcţie, în interiorul Administraţiei Zonei Libere Galaţi

După ce criza economică a alungat mai multe societăţi din Zona Liberă Galaţi, acum alţi investitori străini sunt interesaţi să-şi dezvolte afacerile în municipiul de la Dunăre.

Angela Ivan, directorul Zonei Libere, ne-a informat că în prezent se află în discuţii cu trei firme din Italia, China şi Turcia. "Cei din China ar vrea să producă ţigări, iar ceilalţi investitori unităţi de producţie navală", ne-a explicat Angela Ivan.

Deşi discuţiile cu cele trei societăţi sunt în fază incipientă, directorul Zonei Liberă spune că unitatea pe care o conduce face faţă crizei economice iar la sfârşitul anului speră să înregistreze profit.

"Activitatea portuară este obişnuită. Nu s-au înregistrat scăderi ale intrărilor de nave la operare şi prestările de servicii sunt în profit. O altă sursă de profit sunt acordarea permiselor de intrare precum şi a licenţelor de activitate", a precizat Ivan.

În prezent, Zona Liberă Galaţi dispune de o suprafaţă neocupată de 32 de hectare. în timp ce 51 de hectare sunt concesionate pe o perioadă de 49 de ani.

Anul trecut, Zona Liberă Galaţi a înregristrat un profit brut de peste 850.000 de lei. Adică dublu faşă de cel din 2008, iar veniturile totale s-au ridicat la aproximativ 4 milioane de lei.