Ping-pong cu medicii de la Expetiza Medicală din Galaţi: Ieri plecau la Spitalul de Psihiatrie, azi rămân pe loc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ziua în care cei patru medici de la Expertiza Medicală ar fi trebuit să elibereze spaţiile din Policlinica Spitalui de Urgenţă şi să meargă la Spitalul de Psihiatrie, primăria s-a răzgândit şi nu i-a mai primit acolo

Soarta medicilor de la Expertiza medicală a capacităţii de muncă este una pe cât de incertă pe atât de comică. Pe de o parte conducerea Spitalului de Urgenţă îi anunţa că trebuie să părăsească spaţiile din policlinică pe data de 15 aprilie, pe de altă parte Primăria refuză să-i primească la Spitalul de Psihiatrie (soluţia temporară).

„Problema nu este ceea ce se va întâmpla cu noi. Noi, cei patru medici ne putem desfăşura activitatea oriunde, indiferent că suntem la Spitalul Judeţean sau în judeţ. Pacienţii sunt cei care au de suferit. Cei mai mulţi sunt oameni bolnavi grav. Doar cu astfel de pacienţi lucrăm noi. Sunt oameni care au pensii de 350 de lei. Sunt oameni care vin din nordul judeţului", spune dr. Angela Petrişor.

După o serie de discuţii şi de analize se pare că soluţia a fost găsită, cel puţin pentru moment. Vor rămâne în cadrul Spitalului de Urgenţă, tot pe o perioadă limitată. Asta datorită faptului că primarul s-a râzgândit în ultimul moment, când aceştia se pregăteau să-şi strângă bagajele, şi a hotărât că nu-i va mai primi la Spitalul de Psihiatrie.

Activitatea cabinetelor de expertiză medicală nu are un caracter privat, ci public. Cabinetele de Expertiză deservesc întreaga populaţie a judeţului, precum şi a pacienţilor internaţi în Spitalele din Galaţi, dar cu domiciliul în alte judeţe.

Serviciul teritorial de Expertiză Galaţi are în structura sa cinci cabinete (patru la Galaţi şi unul în Tecuci). De asemenea, în cadrul Serviciului funcţionează şi şase asistente medico-sociale.

„Se tot spune că noi nu aparţinem de Ministerul Sănătăţii. Munca noastră este strict medicală. Dacă avem contract cu Casa de Pensii nu înseamnă că nu facem o anumită meserie. Suntem ai sistemului medical. Dar pacienţii ai cui sunt? Ei sunt oameni bolnavi care au nevoie de îngrijiri medicale. În plus, faptul că trebuie să fim aici este absolut necesar. 90% dintre pacienţii noştri provin din Spitalul de Urgenţă", mai spune dr. Angela Petrişor.

Mai multe pentru tine:
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Moment istoric pe Bega. Prima cursă după 1988 între Timișoara și Otelec. Vaporul cu 45 de pasageri a ajuns după trei ore
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Crenvurștii, mai nocivi decât legumele sau fructele cu pesticide. Ce spun specialiștii
Peștera mortală. O cavernă din Kenya, despre care se crede că este sursa Ebola, ar putea provoca următoarea pandemie
Ucrainenii au atacat cu drone două rafinării de petrol și un aerodrom militar din regiunea Krasnodar VIDEO
Cele mai bune locuri de grătar pentru sărbătoarea de 1 Mai
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO
Oana Zăvoranu sare la gâtul Adelei Popescu! Ce a enervat-o la culme la soția lui Radu Vâlcan: „Când o vedeți pe distinsa pe undeva că se rupe în figuri...”
Un om de știință a elucidat misterul „blestemului faraonului”. Ce i-a ucis pe cei care au deschis mormântul lui Tutankhamon