Galaţi: Dascălii gălăţeni câştigă primul război cu Guvernul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Dascălii gălăţeni câştigă primul război cu Guvernul

Primul liceu care a reuşit să oblige statul să se ţină de cuvânt atunci când emite o lege este „Calistrat Hogaş” din Tecuci. În urma sentinţei pronunţate la Tribunalul Galaţi,

Primul liceu care a reuşit să oblige statul să se ţină de cuvânt atunci când emite o lege este „Calistrat Hogaş” din Tecuci. În urma sentinţei pronunţate la Tribunalul Galaţi, personalul didactic şi nedidactic de aici îşi poate încasa în perioada imediat următoare sumele restante pe baza aplicării corecte a Legii 221/2008, potrivit căreia drepturile salariale din învăţământul preuniversitar trebuia majorate cu 37%.

Dacă autorităţile locale nu vor dori să respecte drepturile profesorilor, aceştia sunt hotărâţi să recurgă la ajutorul unui executor judecătoresc. Acesta ar urma să blocheze conturile consiliilor locale pe raza cărora sunt unităţile de învăţământ cu decizii definitive, executorii şi irevocabile.

Sindicatul a deschis în total nu mai puţin de 300 de procese pe acest subiect, dintre care 30 au deja decizii definitive şi executorii favorabile profesorilor. Plata majorărilor se face retroctiv de la 1 octombrie 2008 până la sfârşitul acestui an.