FOTO Jurnal de vacanţă. Agroturism la Cabana „Bârlogul urşilor“, locul cu cea mai frumoasă panoramă a Munţilor Vrancei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este singura locaţie de unde se poate vedea cele 12 culmi ce alcătuiesc „Capul lui Decebal“. Este situată în satul Lepsa, pe drumul Streiu, la 2,5 kilometri de centrul satului şi la 800 de metri altitudine.

Dacă vă doriţi o vacanţă cu totul specială în natură, unde să aveţi parte de linişte, dar şi unde puteţi petrece cu prietenii fără a deranja pe cineva sau să fiţi deranjaţi,  cabana „Bârlogul urşilor” din Lepşa este locul ideal pentru a vă încărca bateriile.

Practic, este locul cel mai discret din zonă, pentru că nu există vecinătăţi, drumul până la cabană fiind unul forestier dar pe care se poate ajunge cu orice mijloc de transport.

„Am denumit-o «Bârlogul urşilor» pentru că nu departe de noi se află bârlogul urşilor, unde aceştia iernează. Natura este splendidă, pentru că suntem înconjuraţi de munţi. Suntem la 800 de metri altitudine şi de la noi se poate vedea întregul lanţ al Munţilor Vrancei, cu culmile Tisaru Mare şi Tisaru Mic şi este singurul loc din Lepşa ce oferă panorama a 12 creste muntoase, ce alcătuiesc «Capul lui Decebal», portret creat din stâncile munţilor Tisaru”, ne spune Cornelia Andrişoi, proprietara cabanei.

Foto

Cabana poate găzdui 20 de persoane

Traseul, care poate fi făcut doar cu autoturismul, iar pentru temerari şi cu bicicleta, este unul simplu: Focşani-Boloteşti-Vidra-Valea Sării-Bârseşti-Tulnici-Lepşa.

Aşezată la 2,5 km de centrul localităţii Lepşa, doar la trei minute de mes cu maşina din capătul satului, vila cu şapte camere poate găzdui până la 20 de persoane, în condiţii deosebite. Are un salon de 200 mp în totalitate vitrat, panorama munţilor putând fi admirată din orice loc.

Bârlogul Urşilor din Lepşa îşi răsfaţă clienţii cu mâncăruri alese, produse locale preparate în propriul restaurant tradiţional.

Doar mâncare tradiţională

„Turiştii noştri preferă mâncarea tradiţională, adică ceea ce se găseşte în zonă. Spre exemplu, cele mai căutate sunt sărmăluţele în frunză de potbal, plantă pe care o culegem de la noi din curte, care are efecte benefice asupra sănătăţii. De asemenea, o altă delicateţe a noastră este tocăniţa cu păpădie, potbal şi celelalte ingrediente. Chiar săptămâna aceasta am avut turişti din Olanda, Belgia şi Turcia şi au rămas extrem de încântaţi de bucatele tradiţionale servite de noi. Avem turişti mulţi, nu ne plângem. Abia reuşim să facem faţă în sezon”. Cine vrea să vadă întregul lanţ al Munţilor Vrancei aici e locul ideal”, ne mai spune doamna Cornelia.


Un sejur la „Bărlogul urşilor” reprezintă şi o terapie pentru suflet, pentru că omul trăieşte aici în perfectă armonie cu natura.

Preţuri pentru toate buzunarele

Cazarea în weekend este de 100 de lei pentru o noapte la camera dublă, iar în timpul săptămânii tarifele sunt mai mici. Masa completă, care este opţională, costă 60 de lei de persoană pe zi, iar în funcţie de durata sejurului sau numărul camerelor ocupate se poate negocia.

Sunt oferite acces gratuit la internet Wi-Fi şi parcare gratuită.

În toate camerele de la Bârlogul Urşilor Lepşa, veţi găsi un televizor şi un dulap. Băile private includ un duş, articole de toaletă gratuite şi un uscător de păr.

Totodată, o bucătărie este disponibilă pentru oaspeţi pentru a-şi pregăti propriile mese.

Turiştii se pot relaxa în zona comună de living de lângă şemineu sau la un joc de biliard.

Proprietarii ne garantează că securitatea vilei este asigurată de un câine „Saint Bernard”, care nu permite urşilor să intre în curte şi care totodată este şi mascota vilei.

„Puteti asculta liniştea naturii sălbatice, păsările şi animalele care trăiesc în buna comuniune cu locatarii zonei şi puteţi planifica programul turistic de vizitare şi călătorii”, mai spune gazda noastră.

Pentru turiştii care vor să facă drumeţii, este bine de ştiu că Rezervaţia Naturală Cheile Tişiţei şi Cascada Putnei se află la 10 minute de mers cu maşina.

„Am fost acolo şi datorită gazdei de excepţie, doamna Cornelia Andrişoi,  m-am simit ca în paradis.Felicitări”, a spus prof. univ. asoc. Pompiliu Comşa, vicepreşedintele Clubului Presei de Turism din România.

Dacă ai fost în locuri inedite de lângă o destinaţie similară din România şi vrei să ne povesteşti din amintirile tale sau vrei să ne sfătuieşti ce să mai vedem în acest loc al României, ne poţi scrie pe bucuresti@adevarul.ro, în secţiunea de comentarii sau pe pagina noastră de Facebook, 125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă.

Mai puteţi citi:

Jurnal de vacanţă. Călători prin Munţii Vrancei, spre „Poarta Vânturilor“

Traseul Pasul Muşat - Vârful Baba - Vârful Lăcăuţi - Pasul Deluşor este un traseu lung, dar merită orice efort pentru a-l parcurge cu pasul. Campania „125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă“ vă propune o excursie până la staţia meteo de pe Vârful Lăcăuţi.

Jurnal de Vacanţă. Plaja Vadu, ultimul refugiu. Colţul de Rai interzis cândva turiştilor vă aşteaptă cu hectare întregi de plajă virgină