Sentinţă definitivă în cazul directorului şpăgar de la APIA Dolj. Sergiu Drăgancea are de executat patru ani de închisoare pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergiu Drăgancea a fost condamnat defintiv la patru ani de închsioare cu executare

Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie a decis pe data de 16 august să menţină pedeapsa de patru ani de închisoare cu executare pentru Sergiu Drăgancea, fostul director de la APIA Dolj prins în flagrant în timp ce primea şpagă 10.000 de euro de la un fermier.  Fostul director de la APIA Dolj a fost trimis în judecată pentru luare de mită pe data de 29 septembrie 2011.

Sergiu Drăgancea a fost nemulţumit de pedeapsa primită şi a făcut recurs la Curtea de Apel din Craiova. Magistraţii au decis pe data de 16 mai să îi păstreze sentinţa dată de prima instanţă. Fostul director al Centrului Judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură Dolj, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare.

Drăgancea a făcut recurs la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie, însă pe data de 16 august cererea i-a fost respinsă, iar Drăgancea are de executat patru ani de închisoare. Sentinţa dată este definitivă.  

Fostul director de la APIA Dolj ar fi cerut banii pentru a asigura protecţia împotriva unor eventuale controale prin teledetecţie dar şi acordarea cu prioritate a subvenţiilor, unui fermier din Dolj.A fost prins în flagrant la un restaurant din Craiova în timp ce primea mită 10.000 de euro.

Citeşte aici ce vorbea Sergiu Drăgancea cu denunţătorul

„Vere, nu mă interesează cui dai, mie să-mi rezolvi problema"

Sergiu Drăgancea a fost prins în flagrant în timp ce primea 10.000 de euro şpagă:

Constantin Gagiu: Fusei, bă, că am încasat ieri barja de porumb. Mă dusei şi-i schimbai. Mai aflaşi ceva?
Sergiu Drăgancea: Nu, dar sunt...Suntem chemaţi la minister. Vineri aflu ceva.

Sergiu Drăgancea pe toată perioada executării pedepsei, cât şi timp de 2 ani după executare, i-au fost interzise următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.