Fiul unui poliţist de onoare, căutat pentru clonare de carduri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Laurenţiu Vlăduţ, fiul adjunctului comandatului Poliţiei municipiului Calafat,a reuşit să sutragă sute de mii de euro folosind carduri falsificate.  Liderul reţelei se află în acest moment în Italia.

Procurorii DIICOT Craiova au percheziţionat în această dimineaţă opt locuinţe din Bănie şi din Dolj. În urma descinderilor au fost reţinute şase persoane, suspectate de falsificare de instrumente electronice de plată. Printre acestea se găsesc şi Ion Laurenţiu Vlăduţ şi soţia acestuia, Sorina, consideraţi capii reţelei. Din locuinţa acestora a fost ridicată aparatură electronică folosită la clonarea de carduri. „Tinerii sunt în acest moment la audieri. Au acţionat în Italia, iar toată aparatura era transportată acolo. Deocamdată nu se ştie valoarea prejudiciului“, a spus Adrian Glugă, procuror-şef în cadrul DIICOT Craiova.



În colimator de mai bine de un an

Falisificatorii de carduri se aflau în atenţia procurorilor de mai bine de un an. Oamenii legii le-au interceptat telefoanele, reuşind astfel să afle informaţii despre modul de operare al reţelei de carderi. Tatăl lui Ion Laurenţiu, Victor Vlăduţ, este adjunct al şefului Poliţiei municipiului Calafat, fost ofiţer în cadrul Biroului pentru Combaterea Crimei Organizate Craiova. În martie 2007, a fost declarat poliţist de onoare, după ce a reuşit să prindă un spărgător de bănci austriac, dat în urmărire generală.



Craiova, raiul carderilor

Procurorii DIICOT Craiova au reuşit în câteva luni să destructureze mai multe reţele de falsificatori de carduri. Iustin Covei, Ion Roşianu, fratele cunoscutului interlop Gigel Roşianu, Dragoş Tiugan, fiul medicului Alexandru Tiugan, şi Samir Sprânceană au folosit carduri clonate pentru a retrage bani de la bancomate atât din ţară, cât şi din străinătate.



Astăzi, cele şase persoane reţinute vor fi prezenate magistraţilor de la Tribunalul Dolj, cu propunerea de arestare preventivă. Membrii reţelei sunt acuzaţi de comiterea de infracţiuni cu carduri de credit. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, riscă să petreacă până la 15 ani în spatele gratiilor.     

Imagini cu aparatura folosită pentru fraude bancare: