Craiova: Deţinuţii aşteaptă să primească rechizitele şcolare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Deţinuţii aşteaptă să primească rechizitele şcolare

Un număr de 116 deţinuţi vor începe noul an şcolar la Şcoala cu clasele I-VIII din incinta Penitenciarului de Maximă Siguranţă Craiova.

Şcola are trei săli de clasă în care se vor desfăşura cursurile, o cancelarie şi o bibliotecă, precum şi un spaţiu special destinat desfăşurării orelor de curs în cadrul secţiei „Femei”. Toţi deţinuţii vor primi manuale şi rechizite.

În anul şcolar 2009 – 2010 au fost înscrise 116 persoane private de libertate, obţinându-se o structură după cum urmează: în clasele I-IV, 60 de elevi, din care 9 femei, 12 elevi în clasa a V-a, 14 elevi în clasa a VI-a, 22 elevi în clasa a VII-a şi 8 elevi în clasa a VIII-a.

„Educaţia persoanelor private de libertate reprezintă o prioritate pentru administraţia penitenciarului, prin aceasta realizându-se pregătirea acestora pentru revenirea în societate şi sporirea şanselor de reintegrare în societate”, a declarat Denisa Ganea, purtător de cuvânt al Penitenciarului Craiova.

În anul şcolar precedent, la cursurile şcolii din penitenciar s-au înscris 98 de deţinuţi, absolvind cursurile 67 dintre acestea. Pregătirea elevilor va fi asigurată de cadre didactice din cadrul Liceului „Tudor Arghezi” din Craiova.

Festivitatea de deschidere a noului an şcolar va avea loc în clubul Penitenciarului Craiova, începând cu ora 10.

La festivitate vor participa toate cadrele didactice ce vor preda materiile de curs pe întrega durată a anului şcolar pentru persoanele private de libertate înscrise la cursurile şcolare precum şi lucrători ai serviciilor de educaţie şi intervenţie psihosocială din cadrul penitenciarului.