Bătrânii din azil, despre foametea pe care o îndură: "Am văzut ce gust avea ciorba de burtă când ne-a vizitat Mitropolitul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bătrânii de la azil spun că primesc mâncare bună la zile mari.

Cazurile unei bătrâne internate la Centrul Medico-Social de lângă Spitalul Nr 1 din Craiova şi a unui bolnav în stare gravă, care nu primeşte regimul indicat de medic, a încurajat bătrânii să vorbească despre situaţia disperată în care au ajuns.

Citeşte materialele care au generat reacţii:

Vezi AICI VIDEO, ÎN EXCLUSIVITATE, cu dezvăluiri făcute din căminul groazei:

"Am fost bătută, dar nimeni nu m-a luat în seamă"

"Am ajuns osul şi pielea de la nemâncare"

EXCLUSIV: Cum este umilit în azil un bătrân grav bolnav, pentru un drob de sare

Un alt bătrân internat la cămin ne-a contactat ieri, de pe telefonul instituţiei unde este internat, pentru a confirma cele povestite de pensionarii intervievaţi de reporterii Adevărul de Seară: "Ştiţi când am pus eu gura pe ciorbă de burtă? În urmă cu doi ani, când ne-a vizitat Mitropolitul Olteniei, iar bucătăresele au gătit meniuri speciale. Ca să arate mitropolitului că o ducem bine, ne-a făcut şi nouă ciorbă de burtă. Atunci am văzut ce gust are", ne-a spus Constantin R., internat la azil.

A găsit o goangă în ceai

Un alt bătrân, Ion B., (65 de ani), îşi aminteşte că anul trecut s-a trezit chiar cu gândaci în ceai. "Când am găsit insecta în ceai, m-am dus cu paharul la conducerea azilului. Un asistent social mi-a zis să-mi fac eu ceaiul, dacă nu-mi convine al lor. Câteodată ciorba are gust de balegă, şi nu o spun doar eu. Mulţi ne plângem de asta", susţine Ion B., din Craiova.

"Nu este nimic adevărat. Veniţi să vedeţi ce mâncare bună au, cu dietele bolnavilor care se respectă", a declarat Florin Zaharia, asistent social la Centrul Medico-Social.