Turul Ciclist al României s-a terminat la Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câştigătorii competiţiei au urcat astăzi pe podiumul amenajat în faţa Sălii Sporturilor.

Circuitul a fost împărţit în opt sectoare, care însumează 1.154 de kilometri. Startul a fost dat la Deva, iar linia de finish a fost trecută după şapte zile la malul mării.

Lider în clasamentul general în ultimele 5 etape ale turului a fost bulgarul Vladimir Koev care a şi urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Italianul Bruno Rizzi de la Tuşnad Cycling Team a ocupat poziţia numărul doi, fiind urmat de Ioannis Tamouridis din Grecia.

Turul Ciclist al României sau „Mica Buclă“ este cea mai importantă competiţie ciclistă desfăşurată în ţară. Evenimentul are o tradiţie de 76 de ani, prima ediţie fiind organizată în anul 1934.

La turneu s-au înscris 79 de ciclişti din 15 echipe europene: SP Tablewere (Grecia), Hemus 1896 Vivelo (Bulgaria), Profiline (Germania), Kolss Cycling Team (Ucraina), Heraklion Kastro-Murcia (Grecia), Olimpic Team Autoconstruct Campulung Muscel, Tuşnad Cycling Team Miercurea Ciuc, România U23, GS San Marco - Concrete Imet Caneva (Italia), Athlet (Ucraina), Konya Ekerspor (Turcia), Cycling Team Friuli (Italia), Veloclub (Israel), CS Dinamo Scorseze Bucuresti şi CS Mazicon Bucuresti.