Fregata Regele Ferdinand va participa la o misiune NATO în Mediterana

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fregata Regele Ferdinand

Fregata “Regele Ferdinand” a plecat, vineri, din Portul Constanţa pentru a participa la o misiune NATO în Marea Mediterană, alături de gruparea navală SNMG-2, nava militară urmând să revină în ţară la începutul lunii noiembrie.

Fregata “Regele Ferdinand”, cu un echipaj de 240 de marinari militari, a plecat vineri din Portul Constanţa pentru a se alătura forţelor din gruparea navală SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group 2), care participă la Operaţia Sea Guardian, în Bazinul Mediteranean.

„Forţele Navale reiau participarea la misiunile NATO din Marea Mediterană, întrerupte după degradarea situaţiei de securitate din Marea Neagră şi anexarea ilegală a Peninsulei Crimeea de către Federaţia Rusă, în anul 2014“, se arată într-un comunicat de presă al Forţelor Navale Române.

Sea Guardian este o operaţie condusă de Comandamentul Maritim Aliat al NATO (MARCOM) şi are ca obiectiv principal asigurarea securităţii maritime a membrilor Alianţei în Marea Mediterană. 

“Prin participarea fregatei Regele Ferdinand la Operaţia NATO Sea Guardian, Forţele Navale Române contribuie la îndeplinirea angajamentelor asumate de ţara noastră faţă de partenerii din Alianţă şi demonstrează faptul că România furnizează un suport constant pentru consolidarea măsurilor de securitate şi de apărare colectivă a NATO”, spun Forţele Navale.

Anul acesta, fregata face parte din pachetul de forţe puse la dispoziţia NATO de ţara noastră şi a mai fost integrată de două ori în gruparea navală NATO SNMG-2, care a desfăşurat misiuni în Marea Neagră. Nava se va întoarce în ţară la începutul lunii noiembrie.

Vă mai recomandăm:

Distrugătoarele României, aşii Marinei care au ajuns la fier vechi din cauza ruşilor. Navele erau mai bine echipate şi mai rapide decât cele pe care le avem azi

FOTO Poveştile unui comandant de navă: „În 1989, am crezut că ungurii au intrat în Ardeal“

Titanicul românesc. 25 de ani de la scufundarea navei Mogoşoaia. Mărturia unui supravieţuitor: „Vasul s-a scufundat în câteva minute“