FOTOGALERIE O ambulanţă care transporta un pacient s-a răsturnat în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Accidentul de circulaţie s-a petrecut în această dimineaţă la intersecţia străzilor Barbu Văcărescu şi Ştefan cel Mare. Pacientul a fost preluat de o altă auspecială şi transportat la Spitalul Floreasca.

CLICK AICI PENTRU IMAGINI DIN TIMPUL ANCHETEI

În evenimentul rutier a fost implicată o ambulanţă care avea număr de înmatriculare GJ-01EMU care transporta un pacient în vârstă de 73 de ani cu probleme urologice spre Spitalul Colentina.

La intersecţia străzilor Barbu Văcărescu şi Ştefan cel Mare, salvarea a intrat în coliziune cu un alt autoturism , un Opel Corsa, condus de Viorel I. (30 de ani) şi s-a răsturnat în intersecţie.

„Pacientul era asigurat şi a fost preluat de alţi colegi“, a declarat asistenta medicală de pe ambulanţă. Ea era încă în stare de şoc după cele întâmplate.Şoferul, Iulian C. (52 de ani) a refuzat să dea declaraţii.

„Nu reuşesc să-mi revin, nici nu realizez încă ce s-a întâmplat. Mâine este ziua mea de naştere şi sunt încă speriată“, a mai spus ea.

.„Ambulanţa circula dinspre Ştefan cel Mare spre Calea Floreasca, iar la intrarea pe strada Tunari s-a tamponat cu autoturismul care venea dispre strada Mihai Eminescu spre Ştefan cel Mare“, a declarat subcomisarul Marius Maghiari de la Brigada Poliţiei Rutiere Bucureşti.

El a mai precizat că în urma impactului ambulanţa s-a răsturnat şi a rezultat vătămarea corporală a unei persoane aflate în autosanitară care a fost dusă la spitalul Floreasca.

Şoferul autoturismului era de asemenea în stare de şoc şi urma să dea declaraţii poliţiei.

Martorii au susţinut că ambulanţa şi-ar fi pus semnalele acustice şi luminoase foarte aproape de intrarea în intersecţie. Din primele cercetări, poliţiştii au stabilit că ambulanţa avea semnalele în funcţiune şi a pătruns pe culoarea roşie a semaforului, în timp ce cel de-al doilea şofer a intrat în intersecţie pe culoarea verde.

Ambii conducători auto au fost testaţi de poliţişti şi s-a stabili că nu consumaseră băuturi alcoolice.

Şoferul care va fi găsit vinovat riscă să fie cercetat pentru vătămare corporală, în funcţie şi de traumatismele suferite de victimă.