Bucureşti: Ucraineanul ucigaş, reţinut a doua zi de la comiterea crimelor pentru că avea paşaportul expirat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principalul suspect în cazul dublului asasinat de la Siret a fost reţinut la o zi după comiterea crimelor pentru că avea paşaportul expirat de cinci ani. A doua zi după ce a fost reţinut, el a fost expulzat în Ucraina.

Chestorul principal de poliţie Petre Tobă a declarat azi, într-o conferinţă de presă, că principalul suspect în cazul uciderii, în luna februarie, la Siret, a unei femei de 39 de ani şi a fetiţei sale de şase ani este cetăţean ucrainean, are 50 de ani şi a intrat în România fraudulos, din data de 16 februarie.

Acesta a fost depistat în 18 februarie de autorităţi, iar în următoarea zi a fost expulzat.

Potrivit sursei citate, principalul suspect a fost reţinut în 11 martie, pe teritoriul Ucrainei, într-un alt dosar, pentru deţinere de arme şi muniţie şi trafic de droguri, iar vineri pe numele acestuia a fost emis un mandat de arestare.

Petre Tobă a mai spus că "scopul dublului asasinat de la Siret a fost jaful", iar în prezent sunt exluse alte variante în acest caz.

El a precizat că din locuinţa unde au fost comise crimele, şi unde erau făcute ilegal schimburi valutare, au dispărut 14.000 de euro şi 2.000 de dolari.