Noul corp al clădirii de la Colegiul Meşota, finalizat cu o întârziere de jumătate de an
0Lucrările de construcţie a unui nou corp de clădire pentru Colegiul Naţional Dr. Ioan Meşotă, care au început anul trecut, au fost finalizate în proporţie de 80%.
Clădirea va fi una modernă, cu săli de clasă dispuse pe o suprafaţă mai mare decât în mod obişnuit şi cu o terasă verde, pentru a limita cât mai mult existenţa betoanelor şi a crea o zonă mai confortabilă pentru elevii şi profesorii colegiului.
,,Structura noii clădiri a fost finalizată în proporţie de 100%, iar închiderile au fost terminate. A fost montată tâmplăria cu geam termopan în proporţie de 80%, la fel ca şi finisajele exterioare, urmând să fie aplicată tencuiala decorativă. Casa scării, care urmează să fie realizată în întregime din sticlă, a fost efectuată tot în proporţie de 80%”, a precizat viceprimarul Laszlo Barabas.
În interiorul clădirii au fost realizate compartimentările, instalaţiile termice, cele sanitare, dar şi instalaţiile electrice, iar zilele următoare urmează să fie montate corpurile de iluminat. De asemenea, liftul interior din noul corp a fost deja montat. În ceea ce priveşte dotările noului corp, acestea vor fi suportate de către meşotişti şi Primăria Braşov.
„Ţinând cont că vorbim despre o investiţie nouă, s-au făcut demersuri pe lângă Primăria Municipiului Braşov ca partea de mobilier să fie achiziţionată din fonduri publice. În ceea ce priveşte costurile pentru echipamentele – tablele smart, calculatoarele, videoproiectoarele – acestea vor fi acoperite din banii strânşi de meşotişti, prin evenimentele organizate de către Asociaţia Foştilor Meşotişti şi Prietenii Meşotiştilor, împreună Asociaţia Părinţilor din Colegiul Naţional Dr. Ioan Meşotă”, a precizat Adina Durbacă, Preşedintele Asociaţiei Părinţilor din Colegiul Naţional Dr. Ioan Meşotă.
Adina Durbacă, a menţionat că şi clasele vechi vor trebui mobilate cu acelaşi tip de mobilier ca şi sălile din noul corp, întrucât acum ele dispun de mobilier obişnuit.
„În acelaşi timp, o parte din fondurile strânse le vom folosi pentru dotarea şi modernizarea sălilor din vechiul corp, astfel încât toţi elevii să se bucure de condiţii optime de învăţare”, a mai spus preşedintele asociaţiei.
În total, la C.N. Dr. Ioan Meşotă se vor amenaja 12 săli de clasă, o sală festivă, cabinet psihologic, cancelarie, bibliotecă, dar şi un laborator nou de informatică şi spaţii administrative. Investiţia este una de anvergură şi este finanţată integral de la bugetul local al Braşovului, valoarea totală a lucrărilor fiind de 7.661.034,84 lei, inclusiv TVA.
Anii trecuţi, corpul vechi al clădirii a fost reabilitat termic prin placare cu polistiren si tencuială decorativă şi schimbarea ferestrelor cu tâmplărie din PVC cu geam termopan. Totodată, şi sistemul de încălzire a fost modernizat, iar terasa hidroizolată.
Autorităţile menţionează că, începând cu luna noiembrie, noua clădire va putea fi utilizată de către elevii şi profesorii colegiului.
După finalizarea lucrărilor de la Colegiul Meşotă, reprezentanţii municipalităţii au în plan lucrări la corpul A al Colegiului Naţional Unirea. Având în vedere că noua lege a îngreunat procedurile de licitaţie, edilii speră ca procedura conformă noii legi să fie aprobată până anul viitor, astfel încât să poată începe lucrările la această clădire. Colegiul Tehnic Transilvania va beneficia, de asemenea, de lucrări interioare, iar Primăria a depus documentaţia în vederea obţinerii autorizaţiei de construire pentru modernizarea sălii de sport de la Şcoala Profesională Germană Kronstadt.