Maramureşul ar putea exporta în Kuweit o serie de produse specifice judeţului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile judeţene caută soluţii şi posibiltăţi de export a fructelor, a produselor din fructe şi a altor produse specifice judeţului, în Kuweit. Pentru aceasta, o delegaţie a Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş s-a deplasat acolo pentru o serie de întâlniri cu oficiali ai guvernoratului Farwania.

Preşedintele CJ Maramureş, Zamfir Ciceu, s-a întors recent dintr-o vizită în Kuweit, unde a avut o serie de întâlniri cu oficiali ai guvernoratului Farwania, cu reprezentanţi ai mediului privat, dar şi cu conducerea Fundaţiei Abdulaziz Al-Babtain şi a Bibliotecii Al-Babtain – cea mai mare bibliotecă privată din Kuweit. 
Scopul vizitei a fost realizarea unui studiu de piaţă şi identificarea unor contacte pentru găsirea modalităţilor de colaborare şi de investiţii cu şi în judeţul Maramureş. ”Discuţiile s-au axat pe posibilitatea cooperării în special în domeniul agriculturii, a exploatării oportunităţilor oferite de specificul judeţului Maramureş: export de fructe, gemuri, sucuri naturale, fructe de pădure şi ciuperci proaspete, carne de oaie, lucernă, mobilă”, arată reprezentanţii instituţiei. De asemenea, mai spun ei, s-a discutat şi despre punerea în valoare a turismului rural şi medical, în special în zona Ocna Şugatag şi a fost avansată ideea unei investiţii kuweitiene în construirea unui depozit frigorific în Maramureş. 

Albumul ”Cimitirul vesel”, prezentat în limba arabă

Un alt punct important ale vizitei l-a constituit întâlnirea cu conducerea Bibliotecii Al-Babtain, căreia i-au fost donate 20 de volume. Printre acestea a fost şi albumul ”Cimitirul vesel”, prezentat în limba arabă. Biblioteca Al-Babtain este parteneră a unei edituri băimărene şi au derulat împreună mai multe proiecte. De asemenea, în cadrul întâlnirii de la Guvernoratul Farwania, cel mai mare şi mai populat guvernorat din Kuweit, a fost abordată ideea înfrăţirii acestuia cu judeţul Maramureş. S-a stabilit că părţile vor urma să studieze această temă şi să comunice decizia.

Mai puteti citi:

EXCLUSIV Portretul baronului la bătrâneţe. Mischie: „La puşcărie m-au primit cu aplauze“

Bunătăţile de pe masa boierilor din Moldova, acum 250 de ani: o pasăre care nu se mai consumă în zilele noastre, scoici şi carne de vită din belşug