Concurs pentru funcţii de conducere în justiţie. Vezi cine vrea să fie şeful Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Candidaţii care vor promova examenul vor fi numiţi la începutul anului viitor

Institutul Naţional al Magistraturii organizează pe parcursul lunilor noiembrie şi decembrie examen pentru ocuparea unor funcţii de conducere în sistemul de justiţie. În Alba sunt scoase la concurs nouă posturi în Parchete şi trei la instanţe de judecată.

Funcţiile de conducere de la Parchete sunt cele de procuror general adjunct la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, prim-procuror şi prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, prim-procuror şi prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, respectiv prim-procuror la Parchetele de pe lângă Judecătoriile din Câmpeni, Aiud, Blaj şi Sebeş.

Un procuror criminalist pentru Parchetul Tribunalului

Postul de procuror general adjunct la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia este vizat de procurorul Augustin Lazăr, cel care ocupă şi în prezent această funcţie. La funcţia de prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba candidează procurorul criminalist Marius Ungureanu. Instituţia a fost condusă din 1999 de procurorul Eugen Fulop, care a promovat anul trecut în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia. Eugen Fulop a continuat, însă, să conducă Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba cu delegaţie, care îi expiră în 16 ianuarie 2012. Pentru funcţia de prim-procuror adjunct la aceeaşi instituţie s-a înscris procurorul Daniela Filip. 

Cosmin Călin Stroie candidează la postul de conducere al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeş. Candidaţii la funcţiile de prim-procuror ale Parchetelor de pe lângă Judecătoriile din Blaj şi Câmpeni, procurorii Ioan Popa şi Răzvan Cătălin Filip, au fost „decăzuţi“ din dreptul de a participa la concurs având în vedere că nu au prezentat în timp util proiectul referitor la exercitarea funcţiei de conducere.

Parchete şi judecătorii fără candidaţi

La Parchetele de pe lângă Judecătoriile din Alba Iulia şi Aiud nu există niciun candidat admis. Instituţia din Alba Iulia este condusă cu delegaţie de Mugurel Pamfil în calitate de prim-procuror şi de Maria Cetean Bălţat în calitate de prim-procuror adjunct. Delegaţiile acestora expiră în 25 decembrie 2011, respectiv 22 martie 2012.

În ceea ce priveşte instanţele de judecată sunt scoase la concurs posturile de vicepreşedinte la Curtea de Apel Alba Iulia şi preşedinte la Judecătoriile Aiud şi Blaj. Postul de la Curtea de Apel este vizat de judecătorul Marius Aurel Motolea. Pentru celelalte două posturi nu există niciun candidat admis la concurs.

În perioada 6 – 14 noiembrie are loc testarea psihologică a candidaţilor. Între 18 – 18 noiembrie se desfăşoară proba de susţinere a proiectului referitor la exercitarea funcţiei de conducere. În 4 decembrie este programată susţinerea testprii scrise privind managementul, comunicarea şi resursele umane.

Mai multe pentru tine:
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO
Oana Zăvoranu sare la gâtul Adelei Popescu! Ce a enervat-o la culme la soția lui Radu Vâlcan: „Când o vedeți pe distinsa pe undeva că se rupe în figuri...”
Cele mai bune locuri de grătar pentru sărbătoarea de 1 Mai
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Moment istoric pe Bega. Prima cursă după 1988 între Timișoara și Otelec. Vaporul cu 45 de pasageri a ajuns după trei ore
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Peștera mortală. O cavernă din Kenya, despre care se crede că este sursa Ebola, ar putea provoca următoarea pandemie
Crenvurștii, mai nocivi decât legumele sau fructele cu pesticide. Ce spun specialiștii
Ucrainenii au atacat cu drone două rafinării de petrol și un aerodrom militar din regiunea Krasnodar VIDEO
Un om de știință a elucidat misterul „blestemului faraonului”. Ce i-a ucis pe cei care au deschis mormântul lui Tutankhamon