Alba Iulia: Elevi de la Şcoala „Mihai Eminescu“ în vizită la biblioteca judeţeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii de la Şcoala „Mihai Eminescu“ din Alba Iulia

Peste 50 de elevi ai claselor a V-a B şi a V-a C de la Şcoala „Mihai Eminescu“ din Alba Iulia au participat astăzi la o activitate educativă la Biblioteca judeţeană „Lucian Blaga“.

Copiii au vizitat instituţia şi au participat la sala de lectură la o lecţie despre importanţa lecturii.

„Elevii au făcut o călătorie în lumea cărţilor. Ei au vizitat sala de lectură şi au susţinut o activitate bazată pe cunoştinţele acumulate până acum în domeniul cărţilor.

Reprezentanţii bibliotecii le-au făcut şi o prezentare a sălii de carte pentru copii şi a sălii de carte pentru adulţi. Copiii au aflat în ce context pot să-şi facă o fişă de lectură şi cum pot avea acces la bibliotecă.

Au fost foarte miraţi de numărul mare de volume şi au aflat că biblioteca are o «soră» mai mică, la Chişinău, pe care a ajutat-o cu o donaţie importantă de carte“, a spus Miruna Furdui, purtătorul de cuvânt al Şcolii Mihai Eminescu.

Activitatea este susţinută de profesorii de limba şi literatura română, Silviu Mihăilă şi Miruna Furdui. Şcoala „Mihai Eminescu“ a încheiat un parteneriat pe o durată de un an cu Biblioteca judeţeană „Lucian Blaga“.